Zaujímavosti

Greta Thunberg dostala od Arnolda Schwarzeneggera Tesla model 3!


videní: 2.3K

Ak chceme zachrániť našu planétu pred istou záhubou, mali by sme všetci začať podnikať kroky k tomu, aby sme sa vyhli vlastnému osudu. A Greta Thunberg medzi takýchto aktivistov patrí.

Kto je vlastne Greta Thunberg? Je to 16-ročné mladé dievča, ktoré bojuje za záchranu planéty a útočí na svetových vodcov, aby začali prijímať nejaké opatrenia. Vďaka tomuto aktu ju niektorí ľudia začali považovať za medzinárodného hrdinu.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt greta thunberg

Len nedávno prebehlo internetom video, v ktorom obviňuje svetových lídrov z ich nečinnosti voči životnému prostrediu. Jej ohnivý prejav o klimatickej kríze poukázal na škody, ktoré boli napáchané ľudskou rukou. Okrem toho vraví, že by sme mali predovšetkým myslieť na budúce generácie, ktoré sa možno s týmto narastajúcim problémom nepopasujú.

Na samite vystúpili lídri z vyše 60 krajín sveta vrátane slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej. Spojené štáty, ktorých prezident Donald Trump sa zmenami klímy príliš nezaoberá, neprejavujú o konferenciu žiadny zvýšený záujem, napriek tomu, že sa koná na ich území. Trumpova hovorkyňa iba odkázala, že prezident sa na konferencii „možno ukáže“.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt greta thunberg

Klimatická aktivistka Greta sa už plavila cez Atlantický oceán s nulovou stopou pre ovzdušie, zúčastnila sa na mnohých protestoch proti zmenám klímy, vystúpila na samite OSN a zmobilizovala vyše milióna študentov pri kampani Friday for the Future.

Keďže Greta chodí po svete a snaží sa šíriť osvetu, zavítala aj do Kanady. Obľúbený a nie menej slávny herec Arnold Schwarzenegger  jej pri tejto príležitosti požičal na presun svoj elektrický automobil, ktorý má prejsť na jedno nabitie 348 míľ. A, samozrejme, má jeho podporu.

Okrem toho bola Greta nominovaná na Nobelovu cenu za mier, ale nakoniec ju získal niekto iný. Prestížne ocenenie si pôvodne mala vyslúžiť za svoju iniciatívu v enviromentálnej oblasti a celosvetovú študentskú kampaň, ktorá má kompetentných zástupcov jednotlivých štátov prinútiť, aby sa k ochrane klímy stavali dôslednejšie. Verili jej aj stávkové kancelárie, pre ktoré bola favoritkou.

Nakoniec získal cenu premiér z Etiópie Abiy Ahmed Ali, ktorý počas posledného roka zrušil obvinenie z terorizmu pre niekoľko desiatok aktivistov a rovnako bojuje za zmiernenie ekonomického aj politického tlaku v krajine.

Nomináciu si vyslúžila ešte v marci, nominovali ju traja poslanci nórskej Socialistickej ľavicovej strany. Keďže sa Nobelova cena udeľuje osobe, ktorá urobí väčšinu práce pre priateľstvo medzi národmi, v podobnom duchu uviedli poslanci aj dôvod, prečo by 16-ročná aktivistka mala cenu získať: „Nominovali sme Gretu, pretože klimatická hrozba je možno jednou z najvýznamnejších príčin vojen a konfliktov,“ povedal jeden z nominujúcich Freddy André Övstegård pre Verdens Gang.

 

Zdroj: healthyfoodhouse topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov