Zaujímavosti

Fotograf zachytáva rozprávkové zviera, ktoré sa túla po islandskej krajine

Fotograf zachytáva rozprávkové zviera, ktoré sa túla po islandskej krajine

videní: 2.2K

Množstvo ľudí, ktorí navštívili Island, sú fascinovaní islandskými koňmi, ktorí dramaticky obohacujú celú scenériu krajiny a ponúkajú tak turistom úžasný zážitok. Fotograf tento zážitok zachytil.

Toto špeciálne plemeno prvýkrát prišlo na Island s nórskymi osadníkmi na vikingských lodiach medzi rokmi 860 a 935 nl a krátko nato v roku 982 nl islandský parlament prijal zákony, ktoré zakazujú dovoz iných plemien koní do krajiny. Vďaka tomu sa plemeno koní nezmenilo viac ako tisícročie.

https://www.instagram.com/p/Bw7QjZlgy42/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=dlfix

Tieto robustné zvieratá môžu mať rôzne farby a majú nezvyčajne dlhý vek, v priemere až 40 rokov. Selektívnym šľachtením sa vyvinul kôň, ktorý je jedinečne prispôsobený drsnému prostrediu krajiny, s hustým zimným kabátom. Chráni ich pred snehovými víchricami, silným vetrom alebo pred brodením cez zamrznutú rieku.

Tieto jedinečné tvory sú hrdosťou Islandu a sú veľmi dôležité v nórskej mytológii, kde boli prezentované ako schopné ťahať slnko cez oblohu. Fotograf Drew Doggett zachytil úžasnú sériu snímok predstavujúcich tieto kone v prekrásnej krajine s názvom In the Realm of Legends.

Ukázal ich ako cválajú a hrajú sa na zasnežených tundrách, pri vodopádoch a na čiernych pieskových plážach.

Doggett začal fotografovať na strednej škole a keď si uvedomil, že toto je jeho vášeň, presťahoval sa do New Yorku a začal učiť v módnej fotografii. Pracoval s populárnymi fotografmi ako Mark Seliger, Steven Klein a Annie Leibovitz a cestoval po svete.

V roku 2009 odišiel sám do Nepálu a počas čakania na snehovú búrku v Himalájach so sprievodcami, ktorí ho viedli, mal zjavenie a objavil jeho jedinečnú perspektívu. Jeho cieľom sa stalo rozprávať príbehy tých, ktorí si vytvorili život a prosperovali v náročných podmienkach, takže islandské kone boli ideálnym predmetom záujmu, ktorý hľadal.

Pokúsil sa zachytiť jedinečnú krásu islandských koní, ktorí sa majestátne túlajú po tomto území, ako aj neuveriteľnú krajinu, ktorú Island môže ponúknuť, a vytvoril tak kombináciu mýtov a fantázií, folklórnych príbehov a umenia.

Fotografie zachytávajú snehobiele a krásne hnedé kone v ich silnej, ale pokojnej prírode uprostred divokej krajiny, ktorá kontrastuje s bledou, ľadovcovou modrou a tmavými odtieňmi piesku a hornín. Podľa vlastných slov táto séria fotografií ukazuje vzťah medzi vznešeným, no zároveň robustným plemenom koní a náročnou krajinou, ktorú si vložili do svojej DNA.

 

Zdroj: healthyfoodhouse topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov