Zaujímavosti

Čierny panter na streche domu vystrašil obyvateľov


videní: 3.7K

Na streche druhého poschodia domu v severnom francúzskom meste sa našiel mladý čierny panter. Informovala BBC.

panter

Twitter

V úžase hľadeli obyvatelia Armentières neďaleko Lille na mohutnú čiernu mačičku, ktorá si vykračovala skoro hodinu pozdĺž rímsy na druhom poschodí domu.

Privolaná polícia urobila kordón pre prípad, že by šelma skočila a záchranári vstúpili pokojne do budovy, aby nešokovali veľkú mačku. Veterinár bol pripravený ju upokojiť trankvilizérom.

 

Bol to mladý čierny panter vo veku piatich až šiestich mesiacov o veľkosti labradora. Vážil asi 20 kilogramov a javil známky domestikovania. Známky agresivity sa u neho neobjavili. Na mieste zasahoval aj Kader Laghouati z organizácie Liga na ochranu zvierat v Lille, ktorý uviedol, že panter mal pazúry orezané a jeho zdravotný stav bol v úplnom poriadku.

Nepozvaný hosť vystrašil 15-ročné dievča

Pred tým, ako pantera zajali a uspali, zostúpil  po schodoch a vošiel do bytu, kde bolo 15-ročné dievča. To sa pri pohľade na nepozvaného hosťa tak zľaklo, že utieklo. Ani táto epizóda pantera nevykoľajila, zostal pokojný a neprejavil známky agresivity a čo je najdôležitejšie – neútočil.

 

Panter bol odovzdaný do rúk kompetentných ľudí

Panter bol uspaný, zavretý do klietky a odovzdaný do rúk kompetentných ľudí. Majiteľa šelmy sa však na začiatku nepodarilo nájsť. Hlavne políciu zaujímalo, ako zviera zohnal a podľa všetkého bude obvinený z nedbanlivosti, kvôli ktorej bola ohrozená bezpečnosť ostatných obyvateľov. Ako bolo o pantera postarané sa budú zaujímať ochrancovia zvierat.

Na záver sa vyjadrila polícia, že na chov takéhoto zvierať môže dostať povolenie len zoologická záhrada. Zdroj polície pre miestne noviny La Voix du Nord povedal: “V prípade, že by sa zviera správalo agresívne, polícia bola pripravená zastreliť ho.”

 

Krádež zo zoo

Potulujúcu sa čiernu samičku pantera niekto ukradol zo zoo. Keď prišli zamestnanci zoo v meste Maubeuge do práce, našli na koterci mačkovitej šelmy poškodenú bránu. Dodatočne informovala BBC.

 

Zdroj: BBC | youtube topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov