TOP 10

TOP10: Fantastické filmy, o ktorých si pravdepodobne nevedel

fantastické filmy

videní: 4.8K

Medzi novodobými filmami je len málo takých, ktoré sa stali ozajstnými trhákmi a predčili naše očakávania. Preto na Bright Side prišli so zoznamom filmov, ktoré sa ukázali byť nielen komerčne úspešné, ale podarilo sa im vytvoriť emocionálne spojenie s publikom. Toto sú fantastické filmy, ktoré si pravdepodobne ešte nevidel. 

10. Café Society

Legendárny Woody Allen vydáva v priemere jeden film za rok. Tentokrát to je príbeh z 30. rokov 20. storočia. Mladý muž (Jesse Eisenberg) sa pokúša dobyť Hollywood. Zamiluje sa a padá do epicentra života na vysokej nohe. Ľahko môžeš rozpoznať podpis Woodyho Allena: ľahký humor, sofistikovaný obraz, trochu sentimentu a lyrické hudobné skladby.

fantastické filmy

9. Ostrí chlapci (The Nice Guys)

Sedemdesiate roky. Detektív PI Holland March a súkromné očko Jackson Healey musia zjednotiť svoje sily na vyriešenie prípadu nezvestnej dievčiny. Nečakane sa však zapájajú do niečoho, čo vyzerá ako zločin storočia. Film má naozaj skvelé vlastnosti: tajomnú atmosféru, brilantné duo Crow-Gosling, zaujímavý zmysel pre humor a zaujímavý príbeh. Niet pochýb, že táto kriminálna komédia bola jedným z najlepších filmov v roku 2016 a určite stojí za to si ju pozrieť.

fantastické filmy

8. Swiss Army Man

Hlavný hrdina, Hank, sa ocitol na opustenom ostrove. Stráca nádej, že sa z neho dostane, keď sa na neho náhodne usmeje šťastie  a nájde mŕtvola mladého muža menom Manny. Manny pomáha Hankovi prežiť a získať späť svoj život. Dá sa povedať, že udalosti filmu sú skutočne bláznivé. Ale príbeh je naozaj zaujímavá so silnou filozofickou základnou myšlienkou. Stojí za to vidieť záver a hlavná atrakcia filmu je určite Daniel Radcliff, ktorý perfektne zahral mŕtvolu.

fantastické filmy

 7. Farba víťazstva (Race)

Na základe skutočných udalostí je to príbeh legendárneho afroamerického športovca Jesseho Owensa, ktorého neuveriteľná vytrvalosť ho priviedla až na svetovú scénu olympijských hier v roku 1936 v nacistickom Berlíne. Napriek ťažkostiam sa mu podarilo ukázať celému svetu, že šport bol viac ako akékoľvek predsudky. Svojím hrdinským príkladom vzdoroval najhoršiemu režimu z minulého storočia. Športové drama, ktoré nenechá nikoho ľahostajným.

fantastické filmy

6. Muž menom Ove (A Man Called Ove)

Tento titul sa zaradil medzi fantastické filmy hlavne vo švédsku, kde sa stal absolútnym trhákom. Ove je tvrdohlavý a zatrpknutý starší pán. Po smrti manželky terorizuje susedov ako samozvaný strážca poriadku. V skutočnosti je len zúfalý a chce sa so svojou milovanou ženou spojiť znovu v nebesiach. Keď sa však do susedstva nasťahuje hlučná rodina, všetko sa mení.

fantastické filmy

5. Sing Street

Ďalší nostalgický príbeh patriaci medzi fantastické filmy. Tentokrát sa udalosti tohto príbehu dejú v osemdesiatych rokoch minulého storočia. Rodinné záležitosti Conora sú dosť napäté a jeho rodičia sa rozhodnú prepísať ho na verejnú školu. Aby zapôsobil na tajomné dievča, ktoré sa mu páči, rozhodne sa Conor založiť rockovú kapelu. Tento film je o prvej láske, osobnom raste, vášni pre slobodu a, samozrejme, hudbe.
fantastické filmy

4. Demolácia (Demolition)

Davis prechádza strašnou tragédiou: jeho žena zomrela pri autonehode. Je to divné, ale on nič necíti, má len neuveriteľnú túžbu všetko zdemolovať, vrátane jeho vlastného domu a života. Toto je viacvrstvový príbeh, ktorý kombinuje rôzne žánre. Režisér a obsadenie urobili skvelú prácu, ktorá interpretovala zložitú emocionálnu správu.

fantastické filmy

3. Toto je náš svet (Captain Fantastic)

Hlboko v lesoch mimo civilizácie vychováva otec svojich 6 detí podľa vlastných predstáv. Rodinná tragédia ich však prinúti sťahovať sa po celej krajine a otec si musí klásť otázku: “Čo bude s týmito deťmi, ktoré sa nikdy nestretli s civilizáciou?” Ide o veľmi zaujímavú filozofickú drámu o rodinných veciach a výchove detí.
fantastické filmy

2. Flight Crew

Ide o ruský film o mladom a talentovanom pilotovi, Alexeyovi Gushchinovi (Danila Kozlovský), ktorý je doslova posadnutý oblohou a lietaním. Ale život mu prináša skúšku, keď musí riskovať vlastný život, aby zachránil stovky ďalších. Film ťa udrží v napätí od začiatku až do konca a budeš cítiť s postavami. Naozaj patrí medzi fantastické filmy.

fantastické filmy

1. Zootopia

Tento animovaný film je taký dobrý, že sme ho nemohli preskočiť. Zootopia je metropola so všetkými druhmi zvierat. Nová policajtka Judy, králik a Nick, líška, sa pokúšajú vyriešiť prípad, ktorý ohrozuje celé mesto. S týmto filmom sa môžeš smiať a plakať a báť sa spolu s postavami. Príbeh prináša niekoľko životných lekcií a zamilujú si ho nie len deti , ale aj dospelí.

fantastické filmy

Zdroj: brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov