Filmtoro.sk

TOP 10 mrazivých a napínavých trilerov o sériových vrahoch


videní: 5.7K

V Amerike je na Netflixe už dostupná novinka Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, ktorá sa v júni dostala aj do našich kín. Zac Efron si v nej zahral vraha Teda Bundyho. Pri tejto príležitosti vám prinášame TOP 10 ďalších mrazivých filmov, kde o sériových vrahov nie je núdza.

10) Psycho

Písať o Psychu je ako nosiť drevo do lesa. Nezabudnuteľná klasika Alfreda Hitchcocka je dodnes parádnou thrillerovou jazdou, ktorú čas takmer vôbec nenahlodal. Fantastické herecké výkony, precízna réžia a dnes už notoricky známy mrazivý záver. Norman Bates v podaní Anthonyho Perkinsa sa stal už sám o sebe kultovou postavou a vrátil sa k nám ešte vo viacerých pokračovaniach, remaku, ako aj v seriáli Bates Motel, kde si ho zahral Freddie Highmore.

9) Zodiac

Režisérsky majster na pochmúrne thrillery David Fincher sa podujal natočiť skutočný príbeh o pátraní po sériovom vrahovi, ktorý dodnes nebol odhalený. Oprieť sa mohol o fantastický scenár plný kvalitných dialógov, ako aj výborných hercov (Jake GyllenhaalMark Ruffalo či Robert Downey Jr.). Pokiaľ žeriete seriálového Mindhuntera z Fincherovej dielne, Zodiac musí patriť k vašej povinnej výbave.

8) Mlčanie jahniat

Ďalšia nestarnúca klasika. Psychologický duel mrazivého Anthonyho Hopkinsa a odhodlanej Jodie Foster dokázal režisér Jonathan Demme pretaviť na jeden z najlepších a najmrazivejších thrillerov histórie. Postava psychiatra Hannibala Lectera sa k nám vrátila v pokračovaní Hannibal, prequeli Červený drak a ďalšom prequeli Hannibal: Zrodenie zla. Nesmieme tiež zabudnúť na skvelý seriál Hannibal s Mads Mikkelsen v hlavnej úlohe.

7) Henry: Portrait of a Serial Killer

Režisér John McNaughton si v Henrym vzal na paškál život psychopatického sériového vraha Henryho Lee Lucasa. Toho nezabudnuteľne stvárnil Michael Rooker. Snímkej samotnej nemožno veľa vyčítať. Dusná, temná, depresívna atmosféra a absolútny zmar na vás dopadá v každej minúte. Henry bol svojho času (a dodnes vlastne je) považovaný za veľmi kontroverzné dielo, ale dnes už právom patrí medzi nesmrteľné kulty.

6) Sedem

Ďalšia notoricky známa pecka od Davida Finchera, ale Sedem sme jednoducho nemohli vynechať. Poriadne temná, špinavá a drsná kriminálka predstavila skvelú dvojicu detektívov v podaní Morgana Freemana a Brada Pitta, ktorí sú na stope brutálnemu sériovému vrahovi. Toho si s veľkým gustom zahral mrazivo démonický Kevin Spacey. Za zmienku stojí tiež solídne brutálny záver a psychologická tieseň, ktorá sála z každého políčka.

5) Monštrum

Skutočný príbeh jednej z najhorších sériových vrahýň americkej histórie Aileen Wuornos na plátna kín doviedla Patty Jenkins. Hlavnú rolu chladnokrvnej vrahyne si strihla neskutočná Charlize Theron, ktorá si za svoj výkon odniesla aj Oscara. Monštrum je v prvom rade silná dráma, ktorej nechýba skvelá atmosféra a samotný skutočný príbeh je skrátka pôsobivý a silný sám o sebe. Zmieniť treba aj výbornú Christinu Ricci vo vedľajšej úlohe.

4) Takí normálni zabijaci

Takí normálni zabijaci sú ďalším mimoriadne kontroverzným kúskom v našom rebríčku. Vražedné besnenie Mickeyho a Mallory, z ktorých sa stanú mediálne hviezdy, je v prvom rade ostrou satirou. Film je natočený špičkovo a Juliette Lewis a Woody Harrelson v hlavných úlohách nemajú chybu. Snímka sa stala kultom, ale bohužiaľ sa ňou inšpirovalo aj niekoľko skutočných vrahov (napríklad strelci na strednej škole Columbine). Mrazivé.

Zaujíma ťa, čo sa nachádza na prvých priečkach? Dozvieš sa to na tomto linku. 

Tento článok vznikol v spolupráci s portálom zabývajúcim sa streamovacími službami a legálnym obsahom na internete Filmtoro.sk

Ak ťa zaujíma aktuálne dianie na platformách ako je Netflix, HBO, Prime Video a mnoho ďalších, sleduj našu facebookovú stránku, kde nájdeš tie najčerstvejšie novinky zo sveta streamovacích služieb.

Zdroj: topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov