Filmtoro.sk

TOP 10 animovaných seriálov pre dospelých na Netflixe


videní: 5.1K

Všetko to začalo pred troma desaťročiami, keď sa na televíznych obrazovkách objavili legendárny Simpsonovci. S ich príchodom sa pohľad na animované seriály zmenil a ľudia si začali uvedomovať, že aj takto spracované tituly majú čo ponúknuť dospelému publiku. Dnes si ich ukážeme desať.

10) Vampire Knight

Bolo by takmer nemysliteľné, ak by sme na tomto zozname zabudli na kúsok japonskej histórie. Anime seriály rastú konštante so streamovacími službami ale najmä s Netflixom. Tam nájdeme okrem väčšiny týchto japonských titulov aj dve série Vampire Knight. Staršia záležitosť zasadená do lavíc školy, kde sa študenti delia na denných a nočných na základe ich apetítu po ľudskej krvi. Takmer po desiatich rokoch od odvysielania prvej časti môžeme Vampire Knight považovať za jedinečnú kultovú záležitosť.

9) Big Mouth

Červená streamovacia služba je domovom viacerých pubertálne ladených titulov. Jednou z najmladších a pravdepodobne najneslušnejších je aj animovaná komédia Big Mouth. Tá nám v troch sériách dokázala vytvoriť kŕče v bruchu hneď niekoľkokrát. Pubertálny humor má tendenciu rozdeľovať divákov na dva tábory – na jednej strane sú tí, ktorým jednoduchá premisa a humor neprekáža a zároveň hľadajú niečo na odľahčenie. Na strane druhej sú potom opovrhovači neslušného humoru zakrývajúci si oči a uši pri väčšine scén, tohto geniálneho kúska.8)

8) Death Note

Modla medzi modernými anime snímkami sa radí k prvým titulom obdobného pôvodu na Netflixe. Kto nepozná Death Note tak by mal túto osudovú chybu okamžite napraviť. Stelesnenie azda všetkých anime stereotypov ani nie v štyridsiatich častiach je to, čím tento seriál vyniká nad ostatnými. Zapisovanie mien do smrtiaceho zápisníka za účelom dosiahnutia vyššieho dobra, dvaja inteligentní protagonisti rovnakého, neplnoletého veku a napínavá, atmosféru dotvárajúca hudba. Zápisník smrti je povinnosť nielen pre fanúšikov východnej kultúry!

7) Archer

V roku 2009 na nás z číreho neba dopadla extrémne vtipná bomba nesúca názov Archer. Animovaný sitcom patrí medzi špičku humoru o čom svedčia aj doposiaľ vydané série. Ich aktuálny počet je zatiaľ ustálený na deviatke a s najväčšou pravdepodobnosťou sa táto číslovka bude ešte dlho navyšovať. V seriáli sledujeme príbeh tajného agenta (dajme tomu, že ide o rip-off Jamesa Bonda), nenávideného vlastnou matkou, pre ktorú zároveň aj pracuje. Osobné problémy rieši Sterling Archer po vzore Charlieho Sheena alkoholom a neustálym striedaním žien.

6) Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Príbeh dvoch bratov snažiacich sa prostredníctvom, pre seriál špecifickej alchýmie, priviesť späť k životu ich matku patrí medzi najznámejšie anime súčasnosti. Prepracované univerzum, výborná kresba a stotožniteľné (aj mechanické) charaktery tvoria silné základy Fullmetal Alchemist: Brotherhood. Cesta za legendárnou alchymistickou prísadou Philosopher’s stone je zozbieraná do šesťdesiatich štyroch častí aj na Netlfixe.

5) Disenchantment

Meno Matt Groening je vo svete kreslených seriálov nevyvrátiteľne pojmom. Otec legendárnych Simpsonovcov alebo rovnako skvelej Futuramy nám minulý rok priniesol prvú sériu šialenej stredovekej jazdy s názvom Disenchantment. Seriál sa v mnohých smeroch drží línie nastavenej dvoma autorovými predchodcami, čo je v tomto prípade jeho dvojsečnou zbraňou. Prvá séria Disenchantment je aj napriek svojím slabším momentom zábavným štartovačom nádejného seriálu. No povedzte, kto by si neobľúbil elfa užívajúceho si jeho vlastné utrpenie s príznačným menom Elfo, večne opitú princeznú Bean alebo jej osobného démona, pesimistického Luciho?

4) Castlevania

Anime seriál podľa rovnomennej hernej série si svoju premiéru odbilo takmer pred dvoma rokmi. Prvá séria dopadla nesmierne dobre o čo sa postarali extrémne dobre herecké výkony dabérov. Atmosféru upírskej ságy skvele dotvára ikonická orgánová hudba, známa aj vďaka svojej predlohe. Nejeden fanúšik hier považuje seriálovú Castlevaniu za vrchol vo svojom žánri a preto všetci netrpezlivo čakajú, čo prinesie v poradí už tretia séria. Tá je potvrdená, no dátum vydania je v nedohľadne.

Zaujíma ťa, čo sa nachádza na prvých priečkach? Dozvieš sa to na tomto linku. 

Tento článok vznikol v spolupráci s portálom zabývajúcim sa streamovacími službami a legálnym obsahom na internete Filmtoro.sk

Ak ťa zaujíma aktuálne dianie na platformách ako je Netflix, HBO, Prime Video a mnoho ďalších, sleduj našu facebookovú stránku, kde nájdeš tie najčerstvejšie novinky zo sveta streamovacích služieb.

Zdroj: topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov