Zaujímavosti

Evita: Chudobné dievča urobilo závratnú kariéru

Evita: Chudobné dievča urobilo závratnú kariéru

videní: 1.6K

Chudobné nemanželské dievča menom Maria Eva Duartová, známa aj ako Evita, ktorá žila v rokoch 1919 až 1952, urobilo priam závratnú kariéru. Stala sa manželkou argentínskeho diktátora Perona. Napriek tmu, že kradla snáď bezuzdne ju národ zbožňoval. Aj keď ju spočiatku milovali len muži…

Duartovú spočiatku milovali len muži. Mnohí muži. Ako chudobné nemanželské dievča prišla z vidieka do Buenos Aires za kariéru. Za kariéru herečky. Znie to priam ako klišé. Nie? A to sme len na začiatku. Mužom, ktorí jej pomáhali, sa patrične odvďačila. V posteli. Vystriedali sa pri nej novinári, speváci, herci, no v neposlednom rade aj bohatí muži krajiny. Čo by krajiny, snáď sveta. Medzi inými aj grécky lodiarsky magnát Aristoteles Onassis.

Neskôr sa spriahla s mužom jej krvnej skupiny. Bol ním plukovník Juan Domingo Peron. Mužom, ktorý rovnako ako ona, túžil po kariére a nehľadel na to, aké prostriedky použije. V politike sú údery pod pás bežnou vecou. Oni ich však rozdávali ako z chuti. Skončilo to tak, že sa stali vládcami v krajine. Spoločnými silami vytvorili systém  spolovice komunistický, spolovice fašistický.

Pritom všetkom Mariu Evu Peronovu, známu predovšetkým ako Evita, ľud nesmierne miloval. Nevedel alebo nechcel vedieť o jej pochmúrnej minulosti? Nevedel alebo nechcel vedieť, ako sa dostala k moci? Odpoveď je, že vedel. Nie z domácej tlače – tá bola prísne strážená. Keď ako prezidentova manželka navštívila talianske Miláno, dav po nej pokrikoval slovami, ktoré by asi nikto z nás počuť na svoju osobu nechcel. Taliansky admirál, ktorý ju sprevádzal, k nej nebol ani len trochu ohľaduplný. Povedal: „Ani ja som už pätnásť rokov nevyplával na more, a stále mi hovoria admirál.“

Peronova sa rada predvádzala a ukazovala svoj blahobyt navonok. Ľud ju napriek tomu zbožňoval. Napriek nákupom svetových značiek a ovešaním zlata, ju ľud miloval. Stavala totiž nemocnice, pomáhala chudobným, zakladala školy, detské domovy či starobince. Keď zomrela – ako 33 ročná – do ulíc vyšli státisíce ľudí. Dokonca sa dožadovali, aby ju vyhlásili za svätú.

Zdroj: Wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov