Zaujímavosti

10 svetových lyžiarskych stredísk, kde si užiješ tú najlepšiu lyžovačku

10 svetových lyžiarskych stredísk, kde si užiješ tú najlepšiu lyžovačku

videní: 3.4K

Leto je preč, zima klope na dvere a lyžiarska sezóna na Slovensku sa čoskoro pomaly začne. Kým čakáš na naše upravené svahy, pozri si tento rebríček desiatich najkrajších lyžiarskych stredísk na svete. Možno ťa inšpirujeme až tak, že sa ti nebude chcieť čakať…

10 vysnívaných lyžiarskych stredísk:

1. Niseko, Japonsko

zao-onsen-1560606_1920

Vďaka neustálej búrke, ktorá prichádza zo Sibíru, je známe, že hory na japonskom ostrove Hokkaido majú pokrývku toho najčerstvejšieho sypkého snehu, ktorý je pre lyžovanie ako stvorený.

2. Aspen, Colorado

colorado-1988080_1920

 Je to lyžiarske mestečko, kde sa otáčaš na každom kroku či pohybe na lyžiach. Otáčaš sa za filmovými hercami, olympijskými športovcami, ktorí si užívajú zimu v jednom z najdrahších a najluxusnejších lyžiarskych stredísk na svete.

3. Cortina d’Ampezzo, Taliansko

italy-1752554_1280

Cortina d’Ampezzo, alebo jeho prezývka: najkrajšie lyžiarske stredisko na svete, ponúka unikátne výhľady z lanoviek a svahov. Stredisko je zamerané na profesionálne a náročnejšie lyžovanie, takže určite nebude také preplnené lyžiarskymi školami a začiatočníkmi. Môžeš si užiť výhľad, sneh a ničím nerušenú lyžovačku.

4. Ketchum, Idaho

By Greg L. Wright - SnapJag

By Greg L. Wright – SnapJag

 Jedno z najstarších zimných stredísk amerických vrchov Rocky Mountain, ktoré je vhodné pre všetky typy lyžiarov. Väčšia vzdialenosť od veľkomiest je výhodou, ktorá vytvára z tejto oblasti malebné zimné mestečko.

5. Banff, Kanada

snowboarding-554048_1920

Banff je mestečko, ktoré spája zimnú turistiku, náročnejšie lezenie po zamrznutých vodopádoch, ale aj príjemné lyžovanie. Tento rezort je známy aj freestyle svahmi upravenými pre snowboardistov.

6. Girdwood, Aljaška

mountaineers-on-denali-alaska

Aljaška je miesto, kde lyžiar nerieši prekážky ako stromy, kríky, alebo umelo vytvorené línie. V rezorte Girdwood nie si obmedzený hranicami. Pred očami budeš mať úchvatný a človekom nedotknutý výhľad na prírodu tohto svetadielu.

7. Stowe, Vermont

By Jared C. Benedict

By Jared C. Benedict

 Klasická rodinná lyžiarska dovolenka sa môže odlyžovať práve tu, v mestečku Stowe. Vzhľadom aj službami pripomína našu Tatranskú Lomnicu.

8. Chamonix, Francúzsko

chamonix-2351332_1920

 Strmé svahy, hranaté vrchy a hlboké prepadliny, to je mesto Chamomix. Práve tu, vo francúzskych Alpách, vznikol extrémny zimný šport.

9. Wanaka, Nový Zéland

www.nztravelorganiser.com

www.nztravelorganiser.com

 Keď sa sneh topí na severnej pologuli, mestá ako Wanaka sa stávajú obľúbenými destináciami pre lyžiarov a snowboardistov, ktorí chcú nájsť úkryt pred horúcim letom. Skús sa schladiť pri pohľade na Nový Zéland, ktorý máš pod lyžami.

10. Zermatt, Švajčiarsko

alps-952614_1920

V tomto zimnom štáte je kráľom lyžiarskych stredísk práve mesto Zermatt. Cena skipassu sa pohybuje od 100 eur na jeden deň. Touto cenou sa zaraďuje medzi drahšie svetové strediská, ale aj k strediskám s najlepšími službami, ubytovaním, reštauráciami a turistickými chodníkmi.

Zdroj: list25 / topdesať

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov