Filmtoro.sk

Steven Seagal: Top 10 filmov s mužom jednej tváre

Steven Seagal

videní: 8.7K

Steven Seagal nedávno oslávil svoje 66. narodeniny a my sme sa pri tejto príležitosti rozhodli pripraviť jednu desiatku aj pre tohto pána. Majster aikida, ochranca prírody a človek jednej konzistentnej tváre má toho na svojom konte hodne. Tu je top 10 toho najlepšieho.

10) Viac než zákon

Above the Law je jedným z prvých filmov Stevena na tejto top 10. Do kín vrazil koncom osemdesiatych rokov a v konečnom dôsledku preslávil vtedy Stevena. Steven Seagal si rovno strihol hlavnú rolu a zároveň sa podieľal aj na produkcii akčňáku. Zahral si bývalého agenta CIA, ktorý sa po svojej neľahkej kariére naplno venuje rodine. Osud avšak zamieša karty Nicovi a stavia ho späť do služby, pred jeho doteraz najťažší prípad. Náhla vražda senátora a obrovská zásielka narkotík naznačuje závažnosť situácie a možnosť akejsi vyššej moci, prepojenej na Nicovu minulosť.

9) Aljaška v plameňoch

Aljaška je miesto plné ropných vrtov a naftárskych korporácií, ktoré sú v prípade filmu Aljaška v plameňoch nedostatočne zabezpečené. Veľkú úlohu tu zohrajú ľudské činy a zrazu je jedna z mnohých plošín v plameňoch. Predáci týchto spoločností vyšlú do akcie špecialistu na výbuchy takéhoto kalibru Forresta Tafta, ktorý sa rázom dozvedá, že takéto explózie nie sú len čírou zhodou okolností.

8) Na pokraji smrti

Jeden z mála pozerateľných titulov vydaných po roku 2000 s Stevenom v hlavnej úlohe sa odohráva v prostredí najmodernejšieho väzenia Nový Alcatraz. Premisa filmu sa točí okolo gangstera Sashu Petrosevitchova, odsúdeného pred siedmimi rokmi. V deň popravy istého lupiča si nechajú zavolať práve jeho. Tento rozhovor však preruší maskované komando s úlohou prebiť sa vysoko stráženou väznicou, no tento plán im preruší náhly pád vrtuľníka. Následne Sasha zabíja jedného člena komanda za druhým a to je asi tak celá pointa. Na sobotný večer skvelá oddychovka, bez štipky logiky.

7) Zákon ulice

Keď príde mladý policajt o život ide vždy o závažnú udalosť. Ak príde o život fiktívny syn Stevena Seagala, ide o všetko. Práve v záležitosti z roku 2007 si herec strihol rolu Simona, skúseného a vycvičeného jedinca, sťahujúceho sa do najnebezpečnejšej časti mesta. Tam sa snaží začleniť medzi miestny gang aby získal bližšie informácie o, vraj náhodnej vražde syna. Tunajší gangsteri však prívetiví absolútne nie sú, disponujú obrovským arzenálom zbraní, políciou na ich strane a odporom k hlavnej postave.

6) Machete

Jeden z novších titulov na tomto zozname a takisto snímka, kde si Seagal zahral záporáka. Keď chceli na legendárneho Dannyho Treja, filmového Machete hodiť vraždu ešte nevedeli, do čoho sa namočili. Pišta si zahral rolu drogového magnáta prepojeného s hlavnou postavou nevšednou a nie veľmi priateľskou minulosťou. Film pôsobí ako prehliadka všetkých filmových hviezd deväťdesiatych rokov na jednom mieste, disponuje over-the-top akciou a šialene svojskými scénami. Berte tento film s rezervou.

5) Nemilosrdná spravodlivosť

Ak by Steven nebol hercom, určite by sa stal policajtom. Nasvedčuje k tomu aj fakt, že väčšina jeho filmových rolí je práve policajná alebo inak spätá so zákonom. Inak tomu nie je ani v tejto záležitosti z roku 1991, kde si zahral už zosnulého priateľa zastreleného brooklynskými mafiánmi. Gino Felino, je typickým archetypom podobných akčňákov „sám proti všetkým“. Skvelé vyobrazenie vtedajšieho New Yorku tvorilo jednu z hlavných ingrediencií tejto ikonickej Seagalovky.

4) Boeing 747 v ohrození

Hviezdne obsadený thriller vo vedení s Kurt Russelom a Seagalom sa odohráva na palube lietadla Boeingu 747. Štyri stovky pasažierov na unesenom lietadle majú to šťastie, že medzi špeciálnymi jednotkami zachraňujúcimi ich let je aj poručík Austin Travis. Ten svojimi bojovými schopnosťami buduje atmosféru takmer dve hodiny, vrcholiacu v pár prestížnych momentoch. V dobe vydania išlo o jeden z najlepších akčných titulov roka a jeho odkaz stvrdzujeme umiestnením na tomto zozname.

Zaujíma ťa, čo sa nachádza na prvých priečkach? Dozvieš sa to na tomto linku. 

Tento článok vznikol v spolupráci s portálom zabývajúcim sa streamovacími službami a legálnym obsahom na internete Filmtoro.sk

Ak ťa zaujíma aktuálne dianie na platformách ako je Netflix, HBO, Prime Video a mnoho ďalších, sleduj našu facebookovú stránku, kde nájdeš tie najčerstvejšie novinky zo sveta streamovacích služieb.

Zdroj: topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov