Zaujímavosti

Keď Hitler uzatváral dvojstranné pakty o neútočení so svojim nastávajúcimi obeťami

hitler hitlera

videní: 1.7K

Hitler bol expert na podpisovanie zmlúv s inými štátmi. Predovšetkým zmlúv o neútočení. Sám o týchto zmluvách raz povedal „Právo – neprávo, zmluvy nehrajú nijakú rolu.“ Tak to aj za čias Adolfa Hitlera vyzeralo.

Niekoľko hodín pred vypuknutím druhej svetovej vojny sedel za jedným stolom Hitler spoločne so švédskym diplomatom menom Dahlerus. Západné krajiny chceli ešte aj do poslednej chvíle zachrániť mier. Hitler mal však už roky dozadu úplne opačné úmysly. Netúžil po ničom inom, iba po vojne. Najprv sa rozhodoval spolčiť so západom. Nedohodli sa. Rozhodol sa podpísať spojenectvo so Sovietskym zväzom.

Keď Dahlerus vkročil do budovy ríšskeho snemu, führeh mu najprv predviedol jeden zo svojich hysterických záchvatov. Následne obviňoval Veľkú Britániu, že sa s ňou nemôže nijak dohovoriť. Diplomata to vyviedlo z miery, povedal niečo o nedostatočnej dôvere. Hitlera to strašne urazilo. „Idioti! Či som ja niekedy v živote klamal?!“

Klamal. Takto sa chovajú patologickí klamári. Veľmi veľa hovoril o mieri, ale od momentu, keď sa dostal k moci, sa pripravoval na dobyvačnú vojnu. V júli roku 1936 zmluvou potvrdil, že uznáva suverenitu Rakúska a že obe krajiny sa zaväzujú nemiešať sa do vnútorných záležitosti jeden druhému. Uplynuli však necelé dva roky a Rakúsko sa stalo prvou európskou okupovanou krajinou začlenenou do Veľkonemeckej ríše pod názvom Východná Marka.

Onedlho, napriek zárukám Mníchovskej dohody, vytvoril sa protektorát Čechy a Morava. Ďalšia zmluva bola podpísaná s Dánskom v roku 1939, o rok ho Hitler prepadol. V roku 1934 podpísal s Poľskom zmluvu o neútočení. S tým Poľskom, o ktorom si myslel, že v Európe nemá čo hľadať. 1. septembra 1939 ho bez vypovedania vojny prepadol. Taktiež existovala zmluva o neútočení aj so Sovietskym zväzom. O necelé dva roky po podpise však aj naňho Hitler zaútočil.

Hitler uzatváral dvojstranné pakty o neútočení so svojimi nastávajúcimi nepriateľmi – respektíve obeťami.

Zdroj: BoredPanda | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov