Filmtoro.sk

Top 10 nových zombie filmov, ktoré by vám nemali ujsť


videní: 2.5K

V kinách už pred nejakým časom debutoval zombie film Mŕtvi neumierajú od Jima Jarmuscha. Pri tejto príležitosti sme sa vám rozhodli predstaviť Top 10 zaujímavých zombie filmov z posledných rokov. Nech sa páči.

10) Aurora

Pomerne málo známy hororový thriller z minulého roka rozpráva príbeh dvoch sestier Leany a Rity v podaní Anne Curtis a Phoebe Villamor, ktoré žijú na skalnatom ostrove. Všetko sa však zmení, keď do ostrova narazí loď Aurora. Rita má schopnosť vidieť mŕtvych ľudí, ale vždy keď svoju schopnosť použije, dôjde ku katastrofe. Snímka Yama Laranasa je zaujímavým príspevkom do žánru. Rozhodne nejde o nejakú ultimátnu pecku, ale v rámci hororov prináša celkom svieži vietor. Stojí preto za to dať jej šancu.

9) Cargo

Zaujímavá zombie snímka, ktorá ani nie je veľmi hororom, ale skôr drámou o zúfalej snahe o prežitie. Hlavným hrdinom je Andy (Martin Freeman), ktorý uprostred pandémie, ktorá mení ľudí na zombies, sám skončí nakazený. Má teraz 48 hodín, kým sa premení na zombíka. Dovtedy musí svoju malú dcérku dostať do bezpečia. Režisérske duo Ben Howling a Yolanda Ramke adaptovali svoju krátkometrážnu snímku a celkom im to vyšlo. Cargo je pomalá, atmosférická balada, aké v zombie žánroch často nevidíme.

8) Overlord

O Overlordovi z producentskej dielne J.J. Abramsa sa istú dobu hovorilo ako o ďalšom diele jeho Cloverfielduniverza. Napokon sa tak nestalo a dostali sme samostatný film. A treba dodať, že vcelku vydarený. Skupina vojakov sa v ňom tesne pred vylodením v Normandii dostane na nepriateľské územie, kde im budú strpčovať život zombie nacisti. Svižná réžia , dostatok akcie aj gore, to sú hlavné plusy snímky. Stojí za skúšku.

7) Súmrak mŕtvych

Neodolateľná kultovka s typicky suchým britským humorom, ktorá režiséra Edgara Wrighta katapultovala medzi najzaujímavejších mladých tvorcov. Simon Pegg a Nick Frost hrajú najlepších priateľov, ktorí sa snažia prežiť uprostred zombie apokalypsy. Wright vyťahuje z rukáva jeden parádny režisérsky nápad za druhým, herci hláškujú ako o život a mnoho scén vás spoľahlivo rozosmeje. Pre milovníkov anglického humoru ide o povinnú jazdu.

6) Grindhouse: Planéta Teror

Projekt Roberta Rodrigueza a Quentina Tarantina Grindhouse nám predstavil zombie inváziu v plnej sile. Planétu Teror zrežíroval Robert Rodriguez, pričom Tarantino si v nej zahral jednu z menších úloh. Režisér ostal verný estetike brakových béčok, pridal poriadnu porciu nadhľadu, hlášok a sympatických hercov. Rose McGowan so samopalom namiesto nohy si okamžite získala naše srdcia a pri tejto krvavej jazde sme sa skvele bavili.

5) Maggie

Zaujímavý príspevok do zombie žánru predviedol režisér Henry Hobson so svojou snímkou Maggie. V nej sledujeme Wadea Vogela ( Arnold Schwarzenegger), ktorý zúfalo pátra po svojej dcére Maggie (Abigail Breslin). Všade naokolo zúri zombie pandémia a zdá sa, že ani Maggie jej nedokázala ujsť. Pokiaľ (vzhľadom na účasť Schwarzeneggera) čakáte akčné orgie, sklameme vás. Maggie je skôr pomalšou, emocionálnou festivalovkou so zaujímavou atmosférou. Rozhodne pozoruhodný kúsok.

4) Úsvit mŕtvych

Remake klasického hororu od Georgea A. Romera, ktorého sa chopil vtedy začínajúci Zack Snyder, patrí k najlepším zombie filmom posledných rokov. Aj s odstupom rokov ho stále považujeme za štýlovú, akciou nabitú pecku so skvelými hercami a parádnymi scénami. Originálu Snyder žiadnu hanbu nespravil, čo je v prípade remakov tiež skôr výnimka než pravidlo. Úsvit mŕtvych tak môžeme len odporúčať.

Zaujíma ťa, čo sa nachádza na prvých priečkach? Dozvieš sa to na tomto linku. 

Tento článok vznikol v spolupráci s portálom zabývajúcim sa streamovacími službami a legálnym obsahom na internete Filmtoro.sk

Ak ťa zaujíma aktuálne dianie na platformách ako je Netflix, HBO, Prime Video a mnoho ďalších, sleduj našu facebookovú stránku, kde nájdeš tie najčerstvejšie novinky zo sveta streamovacích služieb.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov