Filmtoro.sk

Top 10 menej známych, ale skvelých seriálov na službe Netflix

netflix

videní: 2.7K

Netflix, to nie je len Stranger Things či The Crown. Streamovací gigant má vo svojom portfóliu aj menej nápadne, no stále kvalitné seriály. Pozreli sme sa na top 10 z nich.

10) The OA

Zaujímavý mysteriózny seriál s prvkami fantasy aj sci-fi. Prvá séria slávila celkom úspech a od 22. marca tohto roku je k dispozícii aj druhá séria. Nie je ťažké domyslieť si, prečo sa The OA nedostalo až takej veľkej pozornosti. Ide o veľmi svojský žánrový mix, ktorý rozhodne nesadne každému. Aj kritické reakcie boli vcelku polarizované. Druhá séria v kvalite nezaostáva, teda pokiaľ zohľadníme, že ste si seriál dokázali obľúbiť.

9) Ozark

Pozoruhodná kriminálka s výborným Jasonom Batemanom v hlavnej úlohe (mohli by sme ho v podobne dramatických úlohách vídať častejšie). Prvá séria si odniesla pochvalné kritiky, ktoré vyzdvihovali zaujímavý scenár a Batemanov výkon, druhá už bola prijatá trochu chladnejšie. O veľký zošup v kvalite však nešlo a Netflix nám tretiu sériu doručí ešte tento rok.

8) Castlevania

Adaptácia známej hororovo-fantasy videohry Castlevania prišla tak trochu ako blesk z jasného neba. Nešlo o bohvieako očakávaný titul, ale o to väčšiu smršť spôsobil. Seriál z pera Warrena Ellisa si odniesol pozitívne recenzie a silnú odozvu divákov. V prvej sérii na rozvírenie vôd Castlevanii stačili len štyri epizódy. V tej druhej nás už čakalo osem častí a streamovací gigant už oznámil, že tretia séria bude mať desať epizód. Dátum jej premiéry však zatiaľ nepoznáme.

7) The Society

Mysteriózny tínedžerský seriál o stredoškolákoch, ktorí musia spojiť svoje sily a prežiť vo svojom meste, a to bez pomoci dospelých. Seriál ťaží hlavne z vďačného ústredného námetu a celkom sa mu darí budovať znepokojivú a hustú atmosféru. Niekto by možno mohol mať bordel v množstve postáv, ale ako celok ide o sympatickú jazdu. Prvá séria má 10 epizód. Zatiaľ nemáme informácie, či sa Netflix pustí do pokračovania.

6) Cuckoo

Vydarený britský sitcom Cuckoo započal svoju cestu televíziami v roku 2012, kedy si premiéru odbila jeho prvá séria. Odvtedy sme dostali ďalšie štyri, pričom zatiaľ posledná mala premiéru v apríli tohto roku. Seriál má vydarený humor a skvelých hercov (Andy Samberg a Taylor Lautner v titulnej úlohe pošahaného gurua si to, pravdaže, kradnú pre seba). Pokiaľ máte radi britský štýl humoru, celkom určite dajte seriálu šancu.

5) Atypical

Mimoriadne podarený coming-of-age seriál Atypical si vzal na paškál citlivú tému autizmu. Práve ním totiž od detstva trpí hlavný hrdina Sam. Postupne však zisťuje, že aj napriek tomu si dokáže nájsť priateľov a lásku. Hlavným triumfom Atypical sú skvelé scenáre, ktoré si neberú servítky a neraz dokážu provokovať. Famózne sú však aj hlavné postavy a ich hereckí predstavitelia. Zatiaľ posledná druhá séria si odbila premiéru minulý rok.

4) Collateral

Procedurálna kriminálka v hlavnej úlohe s Carey Mulligan, ktorá si tu strihla detektívku Kip Glaspie. Tá je poverená vyšetrovaním jednej podivnej vraždy. Miniséria má síce len štyri epizódy, ale aspoň je vďaka tomu zbavená vaty a sústredí sa len na to podstatné. Aj vďaka tomu vás okamžite zaháčkuje a nepustí. Atmosféra a réžia sú totiž výborné, rovnako ako herci.

Zaujíma ťa, čo sa nachádza na prvých priečkach? Dozvieš sa to na tomto linku. 

Tento článok vznikol v spolupráci s portálom zabývajúcim sa streamovacími službami a legálnym obsahom na internete Filmtoro.sk

Ak ťa zaujíma aktuálne dianie na platformách ako je Netflix, HBO, Prime Video a mnoho ďalších, sleduj našu facebookovú stránku, kde nájdeš tie najčerstvejšie novinky zo sveta streamovacích služieb.

Zdroj: topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov