TOP 10

TOP10: Tieto užitočné programy pre Windows by mal mať každý

TOP10: Tieto užitočné programy pre Windows by mal mať každý

videní: 17.6K

Operačný systém Windows je s nami už niekoľko desaťročí. Momentálna verzia s číslovkou 10 je jednou z najlepších inkarnácií tohto operačného systému. S ním sú spojené aj rôzne programy a iné formy vylepšení, ktoré ti každodenné zasadanie k počítaču spríjemnia. My ti ich ponúkame desať.

10. Malwerbytes je použiteľný antivírus aj zdarma

Je nepísaným pravidlom, že väčšina antivírových programov robí v počítači viac neporiadku, ako úžitku. Pre tie zdarma to platí dvojnásobne. Malwerbytes patrí do skupiny platených antivírakov, avšak jeho funkcionalita v neplatenom režime je fenomenálna. Kompletnú ochranu a skenovanie súborov ti poskytne aj v tomto režime. Navyše ho na pozadí takmer nepocítiš.

franz

9. Na správy odpisuj jedine cez Franz

Program Franz poskytuje užívateľovi možnosť odpisovať na správy v rámci jednej aplikácie z viacerých zdrojov. Pokiaľ denne využívaš Messenger, Discord alebo Slack, tento program ti v tom narobí poriadky. Extrémnou výhodou je prepojenie aj so správami z androidu.

8. Zlučuj Windows s Groupy!

Prečo by si mal mať otvorené štyri textové dokumenty, dve prezentácie a osem pdf súborov, ktoré ti tak akurát zapratávajú spodnú lištu? Zgrupuj si ich do jednoduchého okna po vzore internetových prehliadačov a prepínaj si medzi nimi v rámci jedného programu!

quicklook

7. „Macovské“ nahliadanie súborov vďaka programu QuickLook

Často omieľanou vlastnosťou Macov je rýchly náhľad mediálnych súborov. Avšak, nie je to už výsadou len tých drahších a krajších strojov, a to vďaka  utilitke QuickLook. Jednoduchým stlačením medzerníka si tak v rýchlosti môžeš pripomenúť fotky z dovolenky, či videá z minulého piatka.

6. Na prvý pohľad jednoduchý prehliadač obrázkov IrfanView

Nenápadný program používaný azda v každej inštitúcií na čele so základnými školami. Výhodou tohto, pre počítač nenáročného programu, je jeho prvoplánová jednoduchosť. Po hlbšom preskúmaní dostaneš vcelku jednoduchý editor fotiek a správcu obrazových súborov v rámci operačného systému. Skrytá komplexnosť v pár megách…

ear

5. Staň sa pánom zvuku prostredníctvom EarTrumpet

Poznáš to, keď máš otvorených štyridsať záložiek v tvojom prehliadači? Z jednej ti hrá duo Eva&Vašek, na druhej ťa motivuje podcast, aby si neskončil so školou a pomedzi to ti preráža seriál z prehrávača? EarTrumpet ti dovolí meniť úroveň hlasitosti jednotlivých programov jednoducho v zákutí taskbaru.

4. Streamovací gigant Spotify

Ďalšou položkou na tomto zozname je všetkým dobre známa streamovacia služba. Spotify si svoju pochvalnú reputáciu získal najväčšou dostupnou knižnicou interprétov, prehľadnosťou a skvelým systémov tvorby playlistov. To, že „stolná“ verzia je najprehľadnejšia a podporuje najviac funkcií, je len čerešničkou na torte.

vlc

3. Legendárny prehrávač „všetkého“ VLC

Je vlastne potrebné predstavovať túto ikonu medzi prehrávačmi? Familiárne nazývané VLCčko sa rozliezlo snáď na všetky dostupné platformy. To mu umožnila najmä jeho rokmi vycibrená spoľahlivosť a schopnosť zhltnúť takmer všetky podporované formáty hudby a videa.

2. História kopírovaní cez Ditto

Neviem, ako sme dokázali doteraz fungovať bez tejto skvele funkcie. Všetky posledné kopírované údaje máš doslova na dva kliky. Jednoduchou (vlastne nastavenou) klávesovou skratkou si užívateľ vyvolá menu, v ktorom uvidí tisíce posledných kopírovaných vstupov.

ShareX_2019-02-19_18-04-48

1. Konečne použiteľné screenshoty cez ShareX

Jednou zo závideniahodných vlastností jabĺčkových počítačov bola schopnosť jednoducho spraviť fotku obrazovky. Tomu je koniec s programom ShareX, ktorý umožní užívateľovi namapovať vlastné skratky, priečinok, v ktorom sa mu screenshoty budú ukladať a v neposlednom rade natáčať obrazovku. Jeden z našich najobľúbenejších programov na tomto zozname!

Zdroj: YouTube | topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov