Video

Nezvyčajný jav: Hladný žralok tigrí vyliezol na breh, aby ulovil korisť

Nezvyčajný jav: Hladný žralok tigrí vyliezol na breh, aby ulovil korisť

videní: 12.7K

Žralok tigrí dlhý skoro štyri metre bol taký hladný, že doslova „vyliezol“ na breh, aby zožral mŕtvu veľrybu, ktorú vyhodili vlny na breh. Nebezpečný dravec sa doslova „plazil po bruchu“ po piesočnatej pláži, kým ho príliv neodniesol späť do oceánu. Informoval o tom web Live Science.

Očití svedkovia natočili na video, na ktorom je vidieť, ako žralok tigrí vyliezol z oceánu na pláž. Údajne ho k tomu donútil hlad, keďže si to namieril k mŕtvej veľrybe, ktorú oceán vyplavil na breh. Nezvyčajné žraločie hody boli spozorované v morskej rezervácii Ponta do Oro v Mozambiku. Podľa slov Lorrayne Gaymerovej, inštruktorky potápania, ktorá natočila žraločiu hostinu, bola 30-tonová veľryba vyplavená na breh už na začiatku septembra. „Spočiatku sa ľudia snažili veľrybu zachrániť, miestni obyvatelia ale zavolali odborníkovi a zistili, že vráskavec dlhoplutvý je veľmi chorý a bude lepšie, keď bude ponechaný napospas osudu,“ povedala Gaymerová v interview pre The Daily Mail.

Podľa slov miestnych obyvateľov napadlo mŕtveho vráskavca asi 60 žralokov tigrích. Keď inštruktorka dorazila na pobrežie, zbadala už len jedného, no zrejme toho najhladnejšieho. Bol tak blízko brehu, že sa doslova „plazil“ po pobrežnom piesku okolo mŕtvej veľryby. V čase prílivu vlny zalievali breh a žralok tak mohol odplávať ďalej. Podľa informácií The National Geographic sa žraloky tigrie často dostávajú do prílivových a odlivových vĺn, vďaka ktorým sa môžu priblížiť k brehu a niekedy sa dostanú až priamo na breh. Hrdina videa mal šťastie, že ho príliv strhol a odniesol späť do oceánu. Inak by ho zrejme čakal rovnaký osud, ako nebohého vráskavca.

Zdroj: Sputnik | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov