Video

Čínski žiaci dostali neobyčajnú domácu úlohu. Dokážeš ju vyriešiť?

Čínski žiaci dostali neobyčajnú domácu úlohu. Dokážeš ju vyriešiť?

videní: 17.7K

Nezvyčajná matematická úloha, ktorú dostali čínski žiaci, vzbudila zvedavosť u užívateľov internetu. V úlohe ide o kocúrovi, stôl a korytnačku. Dokážeš ju vyriešiť?

Čínski žiaci prvej triedy mali vypočítať výšku stola za podmienok, že vzdialenosť od hlavy korytnačky, ktorá sedí pod stolom, až po hlavu kocúra sediaceho na stole predstavuje spolu 170 cm. Pričom vzdialenosť medzi hlavou kocúra sediaceho pod stolom a korytnačkou sediacou na stole činí 130 cm. Pre lepšiu predstavivosť prikladáme aj obrázok z videa:

 

Čínski školáci dostali neobyčajnú domácu úlohu. Dokážeš ju vyriešiť?

Dokážeš úlohu vyriešiť?

Riešenie

Autor videa zverejneného na YouTube navrhol dva spôsoby, ako tento hlavolam vyriešiť. Prvý spôsob spočíva v zostavení rovnice a následnom „odpočítaní“ zvierat. Druhý spôsob tvrdí, že by sme mali položiť stoly na seba a opäť „odpočítať“ kocúrov a korytnačky. V oboch prípadoch vychádza, že výška stola má byť 150 cm.

Uživatelia videli toto video viac ako 230 000-krát a celkom ho okomentoval vyše 600 ľudí. Mnohí z nich obdivovali čínskych žiakov, ktorí musia podobné úlohy riešiť už v prvej triede.

Zdroj: Sputnik | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov