Video

Rusko: Takto si predstavovali rok 2017 pred 57 rokmi

Rusko budúcnosť

videní: 9.8K

Ako si ľudia v Sovietskom zväze predstavovali svoju budúcnosť v roku 2017? Filmová páska z roku 1960 ukazuje, že Rusko nezaostávalo vo futuristických predstavách za Amerikou. Sú len trochu viac poznačené komunizmom.

Matt Baillie z facebookovej skupiny Soviet Visuals ukázal svetu tento retrofuturistický film, ktorý by sa v 60-tych rokoch prehral cez Diafilm – akýsi domáci diaprojektor, ktorý bol v Sovietskom zväze neuveriteľne populárny.

Ilustrácie vytvoril L. Smekhov a popis napísali V. Struková a V. Ševčenko. A je neuveriteľné, ako úzko odrážajú to, čo sa deje v tom čase v Spojených štátoch, pokiaľ ide o technologické sny.

Rusko budúcnosť

Na prvej snímke píše : V roku 2017

Rusko budúcnosť

Jeden z panelov zobrazuje študentov, ako sa učia v roku 2017 pomocou „špeciálnej časovej slučky“, ktorá im umožňuje pozrieť sa späť na to, ako vznikalo a vyvíjalo sa Rusko. Zaujímavé je, že ilustrácia vyzerá, ako by bola inšpirovaná expozíciou Futuramy z veľtrhu v New Yorku v roku 1939.

Rusko budúcnosť

Podobne ako predstavy, ktoré sa v Spojených štátoch objavujú v polovici storočia, aj predstavy v Sovietskom zväze ukazujú, že všetko v budúcnosti bude atómovo poháňané! Vrátane vlakov!

Rusko budúcnosť

Rusko bolo presvedčené, že vŕtanie bude pokračovať. „A potom sa povrch zeme otvoril a môžete vidieť, čo sa deje v útrobách zeme. V hlbinách sopiek sú podzemné vrtné lode vyrobené zo špeciálnej žiaruvzdornej ocele rotujúce smerom k večným zdrojom energie. „

Rusko budúcnosť

A je tu úžasné vesmírne cestovanie. Z Moskvy Times:

Potom vo filme zmizne Zem samotná. Vo vesmíre, takmer pri rýchlosti svetla, sa fotónové medzihviezdne raketové lode vydali do najbližšieho planetárneho systému Alpha Centauri.

Obrázky vesmírneho cestovania sú rozhodne sovietske, ale Američania zrejme rozpoznajú náznak Chesley Bonestell z polovice 50. rokov.

Rusko budúcnosť

Vo filme sa stretávame s mladým chlapcom menom Igor, ktorého otec pracuje pri kontrole počasia. Kontrola počasia bolo niečo, čo Spojené štáty a Sovietsky zväz posadlo počas studenej vojny ako potenciálna zbraň.

Hore vidíme, že Igor vložil do počítačovej kuchyne „inštrukčnú informáciu“, ktorá robí jeho raňajky. Potom, čo stroj prečítal pokyny, „automatické lopatky odmerajú to, čo je potrebné, a špeciálne nože rýchlo nakrájajú zeleninu.“

Rusko budúcnosť

Igorov dom má videotelefón, vďaka ktorému sa môže spojiť so svojou mamou na akúkoľvek vzdialenosť.

Rusko budúcnosť

Igorova matka je v špeciálnej plávajúcej škôlke z budúcnosti na Čiernom mori.

Rusko budúcnosť

„Ty si… na Čiernom mori?“ Spýta sa Igor prekvapene, keď uvidel svoju mamu na obrazovke. „Som tu kvôli práci,“ hovorí. „Prehliadam plávajúce materské škôlky v Čiernom mori. Zavolaj otcovi a povedz mu, že zajtra budem doma. „

rusko budúcnosť

O chvíľu už bol Igor ďaleko od hlavného mesta na Antarktíde v strašnej snehovej búrke.

rusko budúcnosť

Potom sa otvorila zem a ľudia sa pred búrkou skryli za pomoci eskalátora v hlbinách.

Ak chceš vidieť viac z Ruských predstáv o budúcnosti, tu je video:

https://youtu.be/BYH9PU7T52k

Zdroj: paleofuture.gizmodo.comtopdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov