Zaujímavosti

Krádež roka! Neuveríš, čo zmizlo Čechom na kúpalisku

krádež

videní: 7.7K

Počas letnej sezóny chodia preventívne policajti po kúpaliskách a parkoviskách a upozorňujú občanov na rôzne riziká. Radia turistom, aby si nenechávali svoje osobné veci, doklady alebo telefóny na dekách bez dozoru. Aby mali svoje veci na očiach a nespoliehali sa na to, že im ich niekto postráži. Pri troche nepozornosti hrozí krádež.

Pri takejto preventívnej akcii boli policajtky z Oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva PZ v Nitre na kúpalisku v Podhájskej. Popri upozorňovaní návštevníkov na riziko krádeže v prípade, že nechajú svoje veci bez dozoru, narazili na veľmi kuriózny prípad. Krádež, ktorú zažil postarší pár z Čiech, je naozaj mimoriadna. A hlavne úsmevná. Česi sa totiž sťažovali na krádež rezňov!

Áno, čítaš správe. Vo chvíli, keď si užívali kúpanie a nesledovali svoju deku, ukradli im z nej obed. Hlad je hlad. A českí občania, ktorí zostali na slovenskom kúpalisku hladní, sa rozhodli, že to oznámia preventistkám, ktoré sa v tom čase pohybovali v areáli kúpaliska.

krádež

V takejto situácii je asi nemožné vypátrať vinníka, keďže všetky stopy boli určite ihneď zahladené. Vtipný zážitok sa ale Policajný zbor Slovenskej republiky rozhodol zverejniť na svojej facebookovej stránke. Okrem pobavenia občanov chceli aj takýmto spôsobom poukázať na dôležitosť prevencie pred krádežou osobných vecí (a obeda nevynímajúc).

Aj keď hladného zlodeja rezňov zrejme nenašli, akcia mala zmysel. Na parkovisku totiž policajtky upozornili štyri ženy, ktoré chceli nechať svoje kabelky a peňaženky s dokladmi v kufri auta. Okrem nich sa rovnakej chyby dopustil aj pán, ktorý dokonca svoje doklady nechal položené rovno za sklom vozidla. Pán sa polícii poďakoval, doklady tam vraj nechal z roztržitosti a vôbec si to neuvedomil. Polícia Slovenskej republiky bude takéto preventívne aktivity vykonávať počas celého leta.

Takže sumár dňa na kúpalisku: mnoho občanov poučených o rizikách krádeže, nejaké zachránené peňaženky, dvaja hladní Česi a jeden sýty zlodej.

Zdroj: FB PZSR | topdesat | pixabay

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov