Video

Čo skutočne robia cigarety s našimi pľúcami?

cigarety

videní: 13.4K

Akonáhle si dáš do úst cigaretu, začneš zabíjať svoje telo. Kašeľ a iné varovné príznaky sú ale často príliš mierne príznaky, aby fajčiari nadobro prestali fajčiť cigarety. Možno zmení ich názor toto video.

Amanda Ellerová, zdravotná sestra zo Severnej Karolíny v Spojených štátoch, zdieľala na sociálnych sieeťach grafické porovnanie medzi zdravými pľúcami a pľúcami fajčiara. Rozdiel je obrovský. Video si prezrelo už viac ako 36 miliónov ľudí!

Na videu je ľahké zistiť, ktoré z nich je ktoré. Zdravé pľúca sú ružovo sfarbené a tie, ktoré zažívali ciagrety denne po dobu 20 rokov, vyzerajú ako spálené na uhoľ. “Pretože tieto pľúca sú rakovinové pľúca, elasticita je preč, takže sa síce roztiahnu, ale potom sa rýchlo stiahnu späť,” vysvetlil hlas v nahrávke. Znížená elasticita znamená, že pľúca sú tuhé a musia pracovať omnoho viac, aby dokázali zabezpčiť dostatok vzduchu.

Podľa Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) je “celková úmrtnosť u mužov-fajčiarov v Spojených štátoch asi trikrát vyššia ako u ľudí, ktorí nikdy nefajčili”. Cigarety každoročne spôsobujú každé piate úmrtie v Spojených štátoch, pričom každoročne zabijú viac ako 480.000 ľudí. Nikdy však nie je neskoro. Napríklad ukončenie fajčenia pred 40. rokom života znižuje riziko úmrtia na ochorenie súvisiace s fajčením približne o 90 %.

Zdravotná sestra zo Severnej Karolíny zavesila na sociálne siete video, ktoré bolo prezreté viac ako 36 miliónov ľudí.

cigarety_1

 

Krabička cigariet denne po dobu 20 rokov verzus zdravé pľúca. Ktoré sú ktoré?

cigarety_2

Amanda nafúkla vzduchom najprv zdravé pľúca…

cigarety_3

 

…potom pľúca tuhého fajčiara.

cigarety_4

 

Rozdiel v oboch pľúcach je markantný.

cigarety_5

 

Zdravé pľúca:

 

Toto s pľúcami spravia cigarety:

 

Zdroj: BoredPanda | Facebook | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov