Video

Dychberúca krása bleskov nasnímaných vysokorýchlostnou kamerou

krása

videní: 4.6K

Dustin Farrell, americký fotograf a režisér v jednej osobe, strávil v lete viac ako 30 dní snahou zachytiť dokonalého blesku. Výsledok? Jedným slovom krása.

Dustin precestoval cez 20 000 míľ po celých Spojených štátoch a prenasledoval búrky, aby konečne dal všetko dohromady do jedného úchvatného videa s názvom “Transient”, ktoré bolo natočené pomocou vysokorýchlostnej kamery Phantom Flex4K. Táto kamera za 110-tisíc dolárov dokáže snímať až 1000 snímok za sekundu.

Hoci sa zdá, že s takým drahým zariadením to bola hračka, fotograf pripúšťa, že to tak nebolo. “Ide o jednu z najťažších kamier, ktoré som kedy skúšal v mojej kariére. Pri niekoľkých príležitostiach som sa cítil nepríjemne buď psychicky alebo fyzicky. Chúlostivé búrky s Phantomom Flex4K sú stresujúce, aj keď kamera funguje dobre,” píše Farrell na YouTube. “Bolo minimálne 10 dní, kedy som sa vrátil domov s chvostom medzi nohami a po desaťhodinovom prenasledovaní a 500 prejdených míľach som nemal nič, čo by som mohol použiť. No bolo aj niekoľko dní, keď som prišiel domov s úsmevom od ucha k uchu, ktorý trval niekoľko hodín.”

Väčšina bleskov bola zachytená vo Farrellovom domovskom štáte Arizona a celý projekt bol pre neho neuveriteľným zážitkom, ktorý ukázal, aké sú blesky v skutočnosti rozdielne. “Zistil som, že blesky sa veľmi líšia rýchlosťou. Podarilo sa mi nasnímať aj niektoré neuveriteľne vyzerajúce úkazy, ktoré ale aj napriek snímaniu 1000 snímok za sekundu trvali len jeden snímok.”

My odporúčame pozerať toto neuveriteľné video podľa možností v čo najlepšom rozlíšení a naplno si tak vychutnať silu prírody.

Zdroj: BoredPanda / topdesať

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov