TOP 10

10 svetoznámych celebrít, ktoré bojujú s vážnymi chorobami

10 svetoznámych celebrít

videní: 8.5K

Mnoho ľudí si myslí, že život bohatých a známych ľudí je oveľa jednoduchší. Do istej miery to môže byť pravda, avšak za peniaze a slávu si zdravie nekúpiš. Bohužiaľ, nikto nie je imúnny voči problémom, najmä s ich zdravím. Preto sme si pripravili rebríček 10 svetoznámych celebrít, ktoré bojujú s vážnymi chorobami. Vyhrali nielen boj proti nebezpečnej chorobe, ale pomohli ostatným dosiahnuť rovnaké výsledky.

1. Sharon Stoneová


Herečka, jedna z hollywoodských sexsymbolov, prežila klinickú smrť kvôli krvácaniu do mozgu. Po náročnej operácii sa dostávali problémy s rečou, no napriek tomu o menej než 5 rokov neskôr Sharon zažiarila vo filme Základný inštinkt 2. Po vyriešení týchto problémov je herečka príkladom a podporuje vážne chorých ľudí. V roku 2013 získala Nobelovu cenu za mier za jej charitatívnu činnosť.

 

2. Michael J. Fox


Tomuto skvelému hercovi bola v roku 1991 diagnostikovaná Parkinsonova choroba. Po tejto neuspokojivej správe získal 5 prestížnych cien Emmy ako aj iné ocenenia. Hlavným cieľom hercovho života sa stala pomoc iným ľuďom bojovať proti chorobám. Michael založil nadáciu s kapitálom 450 miliónov dolárov, ktorá sa venuje výskumu a nájdeniu liek na liečbu Parkinsonovej choroby.

 

3. Julia Robertsová

Herečka bojuje s nepríjemnou Werlhofovou chorobou: aj malé poranenie na koži jej môže spôsobiť vážne krvácanie. Napriek tomu filmová hviezda získala niekoľko prestížnych ocenení a vychovala 3 deti. Aj Julia si vždy nájde čas na pomoc tým, ktorí majú zdravotné problémy, ako ambasádorka UNICEF-u.

4. Ben Stiller

Tento slávny komik sa musel podrobiť zložitému chirurgickému zákroku na odstránenie rakovinového nádoru a následnému cykli chemoterapií. Podľa hercových slov najprv upadol do paniky, no potom si našiel dôvod na radosť: rakovina sa našla v počiatočnom štádiu. Keď sa vrátil do normálneho života, začal sa angažovať v pomoci iných pri zotavovaní. Podporuje 25 organizácií, vrátane Inštitútu pre výskum rakoviny a Nadácie na podporu onkologických pacientov.

 

5. Toni Braxtonová

Známa speváčka a 5-násobná víťazka prestížnej ceny Grammy trpí imunitným ochorením s názvom Lupus. Ochoreniespôsobuje, že imunitný systém človeka napáda vlastné bunky. Po zistení diagnózy Toni začala pomáhať ľuďom s podobnou diagnózou. Speváčka finančne pomáha ľuďom s podobným osudom a je príkladom toho, že aj napriek chorobe naďalej vydáva hudbu.

 

6. Daniel Radcliffe

Zbožňovaný Harry Potter trpí dysprakciou: nervovým ochorením, ktoré sťažuje vykonanie najjednoduchších pohybov. Aj napriek chorobe, ktorá je zdanlivo nezlučiteľná s povolaním herca, si Daniel vytvoril úspešnú filmovú kariéru. Skúsenosti získané v boji proti chorobe umožňujú hercovi poradiť tým, ktorí trpia podobnými chorobami. Daniel ich povzbudzuje, aby sa nevzdali, pretože viera v seba samého mu pomohla stať sa tým, kým je.

 

7. Lady Gaga

Aj kontroverzná umelkyňa Lady Gaga trpí ochorením s názvom lupus. Speváčka raz napísala dlhý príspevok o ľadových kúpeľoch a iných náročných metódach liečby. Keďže Lady Gaga vie o ťažkostiach z prvej ruky, pravidelne daruje peniaze a pomáha tým, ktorí potrebujú morálnu podporu.

 

8. Michael Carlyle Hall

V roku 2010 sa skvelý a nenapodobiteľný Dexter dozvedel, že má lymfóm. Herec v niektorých rozhovoroch rozprával o veciach, ktorými musel prejsť, a vyadril úprimnú ľutosť, že nie každý má k dispozícii rovnaké príležitosti na liečbu. Na podporu týchto ľudí sa Michael stal oficiálnym zástupcom nadácie, ktorá financuje výskum rakoviny a pomáha onkologickým pacientom.

 

9. Kylie Minogue

V roku 2005 sa austrálska speváčka a skladateľka dozvedela, že trpí rakovinou prsníka. Po úspešnom boji s touto chorobou začala Kylie utrácať veľa peňazí, aby vyjadrila dôležitosť včasnej diagnostiky rakoviny. Prípad Kylie Minogue sa stal míľnikom v boji proti rakovine prsníka. Vďaka nej sa začali pravidelne vyšetrovať milióny žien. Za jej príspevok k boju proti rakovine získala čestný doktorát zdravotníckych vied.

 

10. Hugh Jackman

V roku 2013 bola hercovi diagnostikovaná rakovina kože. Odvtedy podstúpil 6 náročných operácií. Zdá sa, že niekto by po takýchto životných výzvach potreboval prestávku, no Hugh naďalej tvrdo pracuje. Keď sa stretol s diagnózou, pravdepodobne si uvedomil, koľko pacientov potrebuje na pomoc. Sponzoruje 27 organizácií, ktoré sa zaoberajú výskumom rakoviny a ďalšími relevantnými problémami.

Zdroj:  brightside.metopdesat

 

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov