Zaujímavosti

Smrť kráľa popu: Michael Jackson. 1. časť

Smrť kráľa popu: Michael Jackson

videní: 2.3K

Podľa oficiálnej verzie umrel Michael Jackson, kráľ popu, na predávkovanie liekmi. Medzi rozrušenými fanúšikmi sa však okamžite objavilo množstvo dohadov, ktoré aj dnes, viac ako 10 rokov po smrti, vyvolávajú nemalé pochybnosti.

Srdce kráľa popu prestalo byť presne o 12:26 hodiny, 25. júna v roku 2009. V tom čase sa nachádzal vo svojej prenajatej vile v Bel-Air (Los Angeles, Spojené štáty). Niekoľko minúť predtým služobníctvo zavolalo rýchlu zdravotnícku pomoc. Trvalo len necelých 10 minút a tím záchranárov dorazil do vily Jacksona. Spevák nedýchal a nebilo mu srdce. Potom ako ho oživili, previezli ho do zdravotníckeho strediska Ronald Reagan UCLA Medical Center, kde upadol do hlbokej kómy a napriek snahám lekárov o 14:26 hod. umrel.

Tri roky predtým si Michael Jackson, ktorý žil v rokoch 1858 až 2009, najal doktora Conrada Murraya, kardiológa, ktorý pôsobil v mestách ako LA či Houston, aby sa stal jeho osobným lekárom. Spoznali sa v meste hazardu, keď jeho dcéra Paris potrebovala lekársku pomoc. V jednom z prvých vyhlásení doktor vypovedal, že v to ráno, keď Jackson zomrel, v snahe navodiť spevákovi spánok podal mu viacero liekov, okrem iných aj válium, ale keď videl, že žiaden z nich neúčinkoval, podal mu ešte 25 mg propofolu. Podľa jeho slov: „Vyšiel som z izby, a keď som sa vrátil, Michael Jackson už nedýchal.“ Na základe týchto vyhlásení v neskoršom súdnom procese s doktorom Murrayom jeho obhajoba po celý čas tvrdila, že to bol práve samotný spevák, kto si injekčne podal väčšiu časť anestetika, pretože zúfalo túžil zaspať.

Jacksonom kokteil bolo pomenovanie silného anestetika, ktoré sa nakoniec stalo pre 50-ročného speváka smrteľným. Používa sa len pri zložitých operáciách a chirurgických zákrokoch. Vydáva sa jedine na lekársky predpis a s vedomím všetkých rizík. Hlavnou hrozbou tohto analgetika je, že môže zastaviť dýchanie, čo môže viesť k zástave srdca. Pokračujeme druhou časťou článku.

Zdroj: Flickr | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov