Foto

Pokrmy, ktoré ľudia nenávideli, pretože ich nesprávne pripravovali


Nikto sa len tak nezobudí a nestane sa profesionálnym kuchárom. Vyžaduje to veľa zručností na rôzne pokrmy, praxe, znalosti nadávok (áno ty, Gordon ) a mnoho ďalšieho. Ak sa vám to darí menej ako zvyčajne, jedným z dôvodov, prečo vám nechutia pokrmy, môže byť spôsob, akým ich pripravujete.

Stirfry

Pokrmy

Hoci názov naznačuje, že sa má miešať, tento používateľ Redditu zistil, že kľúčom je prestať toľko miešať a nechať to trochu zhnednúť. Povedal, že vďaka tomu bola chuť oveľa lepšia.

 

Kukuričné tortilly

Pokrmy

„To platí pre kukuričné aj múkové tortilly. Tortilly si upečte sami. Hodte ich na liatinovú panvicu, plochú platňu, otvorený oheň. Čokoľvek, čo je potrebné. Je to obrovský rozdiel.“

 

Ryža

Pokrmy

Táto používateľka Redditu sa veľa naučila o varení od muža, ktorý žil v Japonsku. Keď jej raz vysvetlil, aké dôležité je umývanie ryže, napísala, že odvtedy je to ako noc a deň. Nepoužíva ryžovar, ale ryžu jednoducho niekoľkokrát umyje a uvarí na sporáku s dostatočným množstvom vody, aby bola ryža ponorená.

 

Karamelizovaná cibuľa

Pokrmy

Tento používateľ Redditu zvykol pripravovať karamelizovanú cibuľu tradičným spôsobom, t. j. na miernom ohni a pomaly, viac ako 30 minút. Jeho život sa však zmenil, keď začal do panvice pridávať niekoľko lyžíc vody a prikryl ju pri strednej až vysokej teplote, aby cibuľu dusil. Napísal, že keď sa všetka voda vyparí a cibuľa sa začne smažiť, je už extrémne mäkká a proces karamelizácie sa urýchli.

 

Cestoviny

„ Doslova som sa to naučil od Altona Browna v jeho relácii: „Použite čo najviac vody, cestoviny sa musia voľne pohybovať.“ O pár rokov neskôr som ho videl naživo a keď som sa ho spýtal, akú radu by si vzal späť, odpovedal: „Varenie cestovín. Pri varení cestovín by ste mali použiť len toľko vody, aby boli cestoviny zakryté.“ Musím priznať, že menej vody funguje oveľa lepšie.“

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov