Zvláštne jedlo z minulosti, ktoré by ste dnes asi neochutnali: Jedlo je subjektívne. To, čo je pre mňa chutné, sa vám môže zdať nechutné a naopak. Napriek tomu je ťažké nepovažovať niektoré jedlá za jednoducho divné.
Od čias, keď sme začali loviť a zbierať, prešlo jedlo dlhú cestu a nie všetky zákruty, ktorými sa táto cesta uberala, sa dnes zdajú byť také chutné. Ľudia jedli takmer všetko, od podivného mäsa až po rôzne druhy slizu. A niektoré z nich im naozaj veľmi chutili.
Pozrite si tieto podivné jedlá, ktoré boli kedysi mimoriadne obľúbené, a ak vás niektoré z nich zaujme, zvážte, či si nevyhľadáte recept.
Zvláštne jedlo z minulosti, ktoré by ste dnes asi neochutnali
Myši

Plch – najroztomilejší druh myší – boli pochúťkou vyšších vrstiev starovekého Ríma. Podávali sa plnené iným mäsom alebo varené v mede a maku.
Palivo pre torpéda

Námorníci si počas druhej svetovej vojny pochutnávali na kokteile s názvom „Torpedo Juice“. Pozostával z citróna, ananásovej šťavy a 90 % alkoholu, ktorý sa používal ako palivo do torpéd.
Krvavá polievka

Bežným pokrmom v Sparte bola „čierna polievka“. Bol to jednoduchý vývar, ktorý sa skladal len z troch zložiek: bravčovej krvi, soli a octu.
Bobrie chvosty

V 17. storočí katolícka cirkev vyhlásila, že bobry sa považujú za ryby, pretože väčšinu času trávia vo vode. To znamenalo, že katolíci mohli počas pôstu jesť bobrie mäso a bobrie chvosty sa v tomto období stali obľúbeným jedlom.
Vajcia leguána čierneho

Mayovia chovali leguány čierne a radi jedli ich vajcia. Tieto vajcia mali kožovitý povrch a vo vnútri boli celé zo žĺtka. Bohaté a chutné.
