Foto

Celý čas sme slaninu pripravovali nesprávne


Najskôr budete potrebovať drevenú tyčinku a panvicu s alobalom.

Drevenú tyčinku budete musieť pretiahnuť cez slaninu tak, aby z nej visela, ako keby bola zavesená na vešiaku v čistiarni. Potom drevenú tyčinku položíte cez rošt rúry tak, aby slanina visela v strede rúry.

 

Fóliu vložte pod slaninu.

Keď sa slanina pečie, tuk z nej kvapká na panvicu, čím sa zbaví „mastného tuku“, ktorý môže spôsobiť priberanie na váhe a je tiež nezdravý. Slanina sa v rúre upečie do chrumkava, ale nie vo vlastnom tuku.

 

Mnohí používatelia internetu boli ohromení.

Mnohí ľudia boli týmto trikom ohromení, najmä keď videli, koľko tuku vyteklo na panvicu. Niektorí používatelia TikToku uviedli, že sú pripravení vyskúšať to sami doma, aby si mohli vychutnať slaninu bez výčitiek svedomia.

 

Iní neboli až takí presvedčení.

Niektorí ľudia poukázali na to, že biela hmota na panvici nebola „tuk“ zo slaniny, ale voda. „Lacná slanina je napustená vodou a soľou. Ak si kúpite prémiovú slaninu, všimnete si, že z nej nevytryskuje žiadna biela hmota,“ povedal jeden používateľ TikToku.

 

Niektorí ľudia povedali, že slanina vyzerala „suchá“.

Iní ľudia poukázali na to, že slanina nevyzerá príliš chutne a vyzerá naozaj vysušená. Keďže slanina nebola varená v tuku, vyzerá vysušená a skôr pripomína mrazené sušené mäso/jerky ako chutnú a čerstvo uvarenú slaninu.

 

A odborníci naznačujú, že tak či onak, slanina nebude „zdravá“.

„Nemyslím si, že by to malo veľký vplyv na „zdravosť“ slaniny, keďže na plátkoch zostáva biely tuk, ktorý obsahuje najviac nasýtených tukov (a nie je ideálny, ak sa konzumuje často a vo veľkých množstvách),“ povedala výživová poradkyňa Holly Snowdon.

 

Zdroj: diply| topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov