Morské plody
Neplatí to pre každého, ale niektorí ľudia môžu po konzumácii morských plodov uvoľňovať zapáchajúci zápach. Je to preto, že pravdepodobne trpia metabolickou poruchou známou ako trimetylaminúria. Tá spôsobuje, že ich telo ťažko rozkladá trimetylamín – zlúčeninu, ktoré obsahujú morské plody a iné potraviny, ako sú vajcia, orechy a mliečne výrobky. Ak sa trimetylamín správne nestrávi, môže zanechať rybí zápach, ktorý sa prejavuje v dychu, moči, slinách alebo pote.
Špargľa

Špargľa môže spôsobiť, že vaše telo (a najmä moč) zapácha kvôli jedinečnej zlúčenine nazývanej kyselina asparágová. Keď ju vaše telo rozkladá, produkuje zapáchajúce chemikálie obsahujúce síru. Tieto zlúčeniny sa vylučujú močom, a keďže sa rýchlo odparujú, zápach si môžete všimnúť pomerne rýchlo.
Zaujímavé je, že nie každý ho skutočne cíti! Niektorí ľudia majú genetickú variáciu, ktorá spôsobuje, že sú „imunní“ voči tomuto zápachu, čo je zvláštny stav nazývaný asparagus anosmia.
Zdroj: brightside / topdesat
