8. Potraviny s nízkym obsahom sacharidov

Lekárski odborníci vyzývajú ľudí, aby sa vyhýbali nízkosacharidovým diétam. Krátenie sacharidov ti síce môže pomôcť rýchlo schudnúť, ale dlhodobý nedostatok sacharidov môže viesť k srdcovo-cievnym ochoreniam. A to už za to naozaj nestojí…
9. Kokosový olej

Aj keď má kokosový olej mnoho jedinečných vlastností, je lepšie ho považovať za príležitostnú pochúťku. Má tendenciu zvyšovať hladinu cholesterolu a pravdepodobne zvyšuje tiež riziko srdcových chorôb.
10. Bezlepkové výrobky

Bezlepková strava je nevyhnutná pre ľudí trpiacich celiakiou, ale dobrovoľný prechod na ňu môže poškodiť tvoje zdravie. Mnoho bezlepkových pečených jedál má vysoký obsah kalórií a cukru. A na druhej strane existuje tiež veľa zdravých potravín s lepkom, ktoré telu dodajú základné výživné látky.
Zdroj: Brightside | topdesat
