Roast Without Equal

Ak ste si mysleli, že Cockentrice bol rozrušujúci, ešte ste nič nevideli. Rôti Sans Pareil alebo „pečené bez rovnosti“ bolo francúzske jedlo z 19. storočia, ktoré pozostávalo zo 17 vtákov napchatých jeden do druhého.
Garum

Garum je fermentovaná omáčka, ktorá sa vyrába z rybích čriev a krvi na slnku až tri mesiace. Bola veľmi obľúbená v starovekom Ríme, kde ju bolo povolené vyrábať len mimo miest, pretože odporne zapáchala. Starovekí Rimania pridávali garum do všetkého, od vajec cez mäso až po zákusky.
Jazyky plameniakov

Ďalšia bizarná potravina zo starovekého Ríma, jazyky plameniakov, boli považované za veľkú pochúťku a luxusný tovar pre bohatých. Jedlo sa aj mäso z plameniakov. Pripravovalo sa dusením, ako hovorí staroveký recept: „Papagáj sa pripravuje rovnakým spôsobom.“
Vyprážané javorové listy

Vyprážané javorové listy sa v Japonsku jedia už stovky rokov. Podľa tohto receptu sa používajú len žlté javorové listy, konkrétne listy, ktoré ešte neopadali zo stromu. Listy sa musia pred vyprážaním takmer rok namáčať v slanej vode. Túto pochúťku si ľudia vychutnávajú dodnes.
Ľudské mäso

Takýto zoznam by nebol úplný bez zmienky o kanibalizme. Mnohé kultúry na celom svete sa buď uchyľovali ku konzumácii ľudského mäsa, alebo sa v nej vyžívali, napríklad v Mezopotámii, Číne, Grécku, Egypte a dodnes aj na Papue-Novej Guinei. Dôvody kanibalizmu sa líšia; niektorí veria, že sa tým liečia rôzne choroby, iní to robia z duchovných dôvodov.
Zdroj: ebaumsworld / topdesat
