Foto

Gril nie je pre každého (ani pre všetko): Tieto potraviny vás môžu ohroziť!

gril

Mäkký syr

gril

Mäkké syry ako brie, camembert alebo čerstvá mozzarella nepatria na gril – ak nechcete, aby cez rošty stekala láva mliečnych výrobkov. Príliš rýchlo sa roztavia a pri vystavení priamemu teplu strácajú všetku štruktúru.

Tip: Ak ste sa rozhodli grilovať syr, vyskúšajte halloumi alebo paneer, ktoré majú vyšší bod topenia a držia tvar. Grilujte na plátky, kým nie sú zlatisté a na okrajoch mierne chrumkavé.

Listová zelenina

gril

Zatiaľ čo grilované rímske srdiečka v Cézar šalátoch sa stali módnou záležitosťou, väčšina listovej zelene, ako napríklad špenát, rukola alebo jarná zmes, nemá na grile čo robiť. Takmer okamžite zvädnú, prepadnú cez rošt a často sa zmenia na horké, spálené zvyšky.

Tip: Grilujte radšej hlúbovú zeleninu, ako je kapusta alebo kel. Potrite ich olejom a grilujte na strednom ohni, len kým sa mierne nespália.

Zelenina nakrájaná na tenké plátky

gril

Zelenina nakrájaná na príliš tenké plátky – napríklad cuketa, cibuľa alebo mrkva – sa takmer zaručene spáli alebo spadne medzi mriežky. Priame teplo je príliš intenzívne a ich malá plocha neposkytuje žiadnu ochranu.

Tip: Nakrájajte zeleninu na väčšie kúsky alebo plátky hrubé aspoň 3,5 cm. Používajte špajle alebo grilovacie košíky, aby zostali nepoškodené a dali sa ľahko obracať.

Vajcia

Ak rozbijete vajce na grilovací rošt, okamžite to oľutujete. Bielok presiakne cez praskliny, žĺtok sa rozpadne a čistenie bude nočná mora. Dokonca ani vajciam uvareným natvrdo gril neprospieva – sú len gumové.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov