Foto

Mikrovlnná rúra nie je bezchybný pomocník – tieto chyby robí takmer každý!

mikrovlnná rúra

Potraviny so šupkou a veľkým množstvom vody – ako zemiaky, paradajky alebo citrusy – môžu pri ohreve v mikrovlnnej rúre vcelku explodovať. Aby ste tomu zabránili, najprv do šupky urobte niekoľko dier, aby mohla počas varenia unikať para.

Nič – omylom môže mikrovlnnú rúru poškodiť aj nič, preto dvakrát skontrolujte, či sa v nej niečo nachádza.

Nesprávny ohrev vody

Ohrievanie vody v mikrovlnnej rúre sa môže zdať jednoduché a v prípade nefunkčnej kanvice aj pohodlné, ale môže byť aj nebezpečné. Voda totiž môže byť extrémne horúca, ale nie vriaca, a keď ju podráždite – napríklad do nej vhodíte čajové vrecúško – môže náhle vybuchnúť a popáliť vás.

Ak chcete byť v bezpečí, ohrievajte vodu v krátkych intervaloch, často ju miešajte a počas ohrievania vložte do šálky drevenú tyčinku alebo lyžičku. Pomôže to tvorbe bubliniek, aby sa voda normálne varila a nebola príliš horúca.

Ohrievanie oleja

Pred ohrievaním oleja alebo mastných vyprážaných jedál v mikrovlnnej rúre si to možno budete musieť dvakrát rozmyslieť. Mikrovlnná rúra ohrieva vodu, nie olej – olej sa spaľuje, čo by mohlo spôsobiť uvoľňovanie škodlivých zlúčenín a zlú chuť jedla.

Pri ohrievaní vyprážaných jedál sú tieto jedlá rozmočené, nie chrumkavé, pretože sa pri tom vytvára para. Ak musíte smažené jedlo ohrievať v mikrovlnnej rúre, použite pergamenový papier na zachytenie oleja.

Nesprávny ohrev pizze

Je to deň stará pizza v krabici a jedinou možnosťou je jej ohrev v mikrovlnnej rúre, a všetci vieme, ako chutí. Čo teda robiť, keď sa gumené cesto kedysi dobrej pizze bohužiaľ zmení na priemerné – možno na to existuje trik.

Ak chcete, aby kôrka zostala chrumkavá a dodala poleve opäť vlhkosť – Použite hrnček s vodou:

  • Položte kúsok pizze na tanier, ktorý sa dá ohriať v mikrovlnnej rúre.
  • Do hrnčeka nalejte vodu.
  • Hrnček a tanier vložte vedľa seba do mikrovlnnej rúry.
  • Ohrievajte v 30-sekundových intervaloch, kým sa dobre neohreje, a po chvíli chladnutia by mala byť vaša pizza vhodná na konzumáciu.
  • Používajte 50 % výkon, nie 100 %.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov