4. Nálepky na ovocí sú jedlé

Teraz sa už nemusíš strachovať, ak sa ti podarí zjesť jablko aj s etiketou. Avšak pozor. To, že tieto nálepky sú netoxické a jedlé, ešte neznamená, že by si ich mal jesť vo veľkom.
3. Zdravé jedlo stojí približne 10x viac ako nezdravé

Jedna z tých zaujímavostí, ktorá bohužiaľ nemá žiadne pozitívum. Británia čelí obezitej kríze, ktorá vyústila do rozhovorov o poplatkoch a daniach z nezdravého jedla. Avšak riešenie je možno omnoho jednoduchšie. Čo tak namiesto zdražovania nezdravého jedla zlacniť to zdravé?
2. Vynálezca sendviču bol len lenivý

Sendvič je jedným z tých vynálezov, ktoré ukazujú, že ľudia sú lenivý druh. Príbeh za jeho vynálezom spočíva v tom, že gróf John Montagu bol vášnivý gambler. Počas 24 hodín trvajúcej kartovej hre dostal hlad, no nechcel skladať karty. Otázkou ostáva, či si ho spravil sám, alebo mu ho ku kartovému stolu doniesol niekto z jeho zamestnancov. Ale to už sa nikdy nedozvieme.
1. Čierne korenie bolo v stredoveku luxusom

Čierne korenie je dnes doslova všade, no nebolo to vždy tak. V stredoveku bolo čierne korenie, ktoré teraz všetci používame, skutočne luxusným tovarom. Bolo tak drahé, že motivovalo portugalského moreplavca Vasca de Gamu stať sa prvým mužom, ktorý oboplával Afriku, aby sa dostal do Indie. Samozrejme, pre čierne korenie.
Zdroj: BoredPanda | cda.eu | topdesat
