II. svetová vojna

Toto sú najzvláštnejšie vojenské vozidlá druhej svetovej vojny

vojenské vozidlá

videní: 853

Toto sú najzvláštnejšie vojenské vozidlá druhej svetovej vojny: Druhá svetová vojna so sebou priniesla množstvo inovatívnych a často zvláštnych vojenských vozidiel, ktoré boli navrhnuté tak, aby zvládli výzvy vojny. Tu je zoznam 10 najzvláštnejších vojenských vozidiel, ktoré zanechali svoju stopu počas druhej svetovej vojny, od nekonvenčných konštrukcií až po experimentálne prototypy.

Toto sú najzvláštnejšie vojenské vozidlá druhej svetovej vojny

Rhino Heavy Armoured Car

Rhino bol austrálsky obrnený automobil, ktorý sa nikdy nedostal ďalej ako do štádia prototypu kvôli konštrukčným chybám a nepriateľským akciám. Vozidlo Rhino, vybavené zváranou vežou poskytujúcou 30 mm všestrannú ochranu a vyzbrojené 2-palcovým kanónom QF Mk IX a koaxiálnym .303-palcovým guľometom Vickers, predstavovalo príspevok Austrálie k inovácii vojenských vozidiel počas druhej svetovej vojny.

Fox Armoured Car

Obrnený automobil Fox, postavený na podvozku CMP spoločnosťou General Motors Canada, využíval korbu britského obrneného automobilu Humber. Počas vojny bolo vyrobených viac ako 1500 obrnených vozidiel Fox so štvorčlennou posádkou a vyzbrojených guľometmi kalibru 0,303 a 0,50 palca.

Humber LRC Mk IIIA

Humber Light Reconnaissance Car, známy aj ako Humberette alebo Ironside, bol britský obrnený automobil vyrábaný počas druhej svetovej vojny. Vychádzal z podvozku Humber Super Snipe, bol vybavený rádiostanicou č. 19 a v rokoch 1940 až 1943 sa ho vyrobilo viac ako 3600 kusov.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov