TOP 10

10 tých najbizarnejších psích plemien, o ktorých si zrejme netušil

psích plemien

videní: 950

5. Bedlingtonský teriér

bizarne_plemena_psov_3

Nie je jednoduchý spôsob, ako to povedať, no bedlingtonský teriér vyzerá ako vesmírny votrelec. Vďaka svojej hustej a kučeravej srsti a chlpatým ušiam sa toto plemeno kedysi používalo na lov potkanov, no dnes ho majitelia najčastejšie vodia na výstavy.

4. Čínsky chocholatý pes

bizarne_plemena_psov_2

Toto bizarné plemeno s bizarným slovenským názvom bol pôvodne šľachtený ako spoločník pre invalidov. A vo svojej práci je naozaj veľmi dobrý. Povráva sa, že dokáže čítať ľudské myšlienky…

3. Bergamský ovčiak

bizarne_plemena_psov_4

Bergamaský ovčiak je (prirodzene) ovčiarsky pes, ktorý vyzerá ako veľký vlnený koberec alebo mop. Charakteristický je svojou hustou “hrivou”, ktorá miestami môže pripomínať jamajských reggae hudobníkov.

2. Puli

bizarne_plemena_psov_5

Plemeno Puli vyzerá, akoby malo nonstop oblečené hrubý vlnený kabát. Na prvý pohľad je len ťažké uveriť, že psík je schopný vôbec niečo vidieť. Nenechaj sa však oklamať, je to pes šľachtený na zháňanie stáda, no dnes ho najčastejšie môžeš stretnúť na výstavách.

1. Inkský naháč

bizarne_plemena_psov_1

Inkský naháč, tiež nazývaný Quechua, pochádza z pohoria Andy a ide o veľmi dobré lovecké plemeno. Ako už vyplýva z názvu, vo väčšine prípadov ide o psa bez srsti, no môžu sa vyskytnúť aj jedince s jemným ochlpením. Ako bonus majú niektoré jedince na hlave štýlový účes ako na fotografii.

Zdroj: List25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov