TOP 10

Ako spoznáš čerstvé potraviny v supermarkete?

potraviny

videní: 883

4. Paradajky

  • Pokiaľ je to možné, vyhni sa nákupu paradajok v plastových nádobách . Je to preto, že nebudeš môcť skontrolovať, či sú čerstvé a tá istá nádoba môže obsahovať potraviny v rôznych stavoch zrenia.
  • Pokožka paradajky by mala byť hladká a pevná a mali by mať váhu . Zrelé paradajky môžu zdvojnásobiť hmotnosť oproti nezrelým.
  • Ovoňaj ich. Ak nič necítiš, paradajka ešte nedozrela. Paradajky musia voňať ako paradajky, najmä ak sú ešte pripojené k stonke.

5. Paprika

  • Prvá vec, ktorú treba skontrolovať je, či má paprika intenzívnu farbu bez škvŕn.
  • Potom sa musíš pozrieť nižšie. Ak má 2 alebo 3 hrbole, bude horšia ako v prípade, že má 4 hrbole. Naproti tomu paprika so 4 hrboľmi má menej semien, čo ju robí praktickejšou pre recepty.
  • Skontroluj stav stonky. Ak je zelená, pevná a chrumkavý, je to príznak čerstvosti.

6. Ryby

  • Najprv sa pozri na rybie oko. Skontroluj, či vyčnievajú oči a či majú žiarivú lesklú čiernu farbu.
  • Koža by mala byť na dotyk jasná a hodvábna. Ak máš pocit, že je pokožka lepkavá alebo matná, ryba nie je čerstvá.
  • Maj na pamäti, že rybie mäso musí byť pevné a priehľadné s elastickým a hladkým povrchom. Ak stlačíš rybie filé, nemali by na ňom zostať nijaké stopy prstov.

7. Potraviny ako cuketa

  • Zameraj sa na veľkosť, pretože je to dôležitá pre príchuť. Čím je väčšia, tým je pravdepodobnejšie, že cuketa bude horká . Vyber si stredne veľkú, od 15 do 20 centimetrov. Bude mať menej semien ako väčšia, a preto bude mäsitejšia a chutnejšia.
  • Potom môžeš skontrolovať stonku. Ak je stonka čerstvá, mala by byť  zelená.

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov