II. svetová vojna

Najbrutálnejšia konferencia v histórii ľudstva, o ktorej si zrejme ani netušil

konferencia

videní: 505

Jedna z najbrutálnejších konferencií ľudstva, o ktorej ste možno ani netušili, sa odohrala 20. januára 1942 na Berlínskom predmestí Wannsee. Konferencia bola zameraná na “konečné riešenie”.

Jedna z tých najodpornejších konferencií ľudstva sa odohrala vo vile na brehu jazera Wannsee ktorá sa využívala na rôzne stretnutia SS počas druhej svetovej vojny. Aj táto konferencia bola pod diktátom ríše.

 

 

home-2210821_960_720

 

 

Najbrutálnejšia konferencia ľudstva sa niesla na tému “konečného riešenia” takzvanej “židovskej otázky”. Ríšsky maršál Herman Göring ako vodca nacistickej strany vydal v roku 1941 príkaz na vypracovanie komplexného plánu pre toto “konečné riešenie”.

Na konferencii Wannse, ktorá sa konala šesť mesiacov po vydaní rozkazu, sa zúčastnilo 15 nacistických byrokratov pod vedením Reinharda Heydricha. Konferencia bola označená ako začiatok nacistickej politiky voči Židom. Od myšlienky deportovať európskych Židov na ostrov Madagaskar upustili, nakoľko po vypuknutí vojny to bolo nepraktické riešenie. Namiesto toho nové plány konečného riešenia boli rozdeliť Židov, polo-židov, a ľudí, ktorí majú podobne črty ako Židia, do skupín, ktoré následne boli prepravované do pracovných get vo Varšave a podobne.

 

 

old-3262961_960_720

 

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov