Foto

Dovolenka zachytená fotoaparátom: Aké pamiatky fotíme najviac?

pamiatky

videní: 397

V dobe telefónov ľudia obľubujú fotografovanie, úpravu a následné zdieľanie fotiek. Každé dve minúty spraví celá populácia na zemi viac fotografií, ako sa stihlo urobiť za celé 19. Storočie. Ľudia si tak na dovolenkách fotografujú rôzne pamiatky, ktoré ich dokázali zaujať.

Nasledujúce pamiatky sú podľa všetkého tými najviac fotogenickými na svete.

Pyramídy, Egypt

Dve z nich sa radia medzi najväčšie stavby, aké kedy človek postavil. Chufuova Veľká pyramída v Gize je najväčšou egyptskou pyramídou a zároveň jedným zo siedmych antických divov sveta, ktorý prežíva až do dnešného dňa.

Trinita dei Monti, Rím

Rímsky kostol, týčiaci sa nad Španielskými schodmi, je neustále prehliadaný práve kvôli popularite schodov. Je to veľmi elegantný a jednoducho navrhnutý kostolík, ktorý má pred sebou egyptský Obelisk, ktorý tam premiestnili v roku 1789.

 

Taj Mahal, Agra

20 000 robotníkov pracovalo na tomto masívnom bielom mauzóleu, ktoré je pýchou Indie. Samotný Taj Mahal a prislúchajúce Mughal záhrady majú niekoľko desiatok tisíc metrov štvorcových. Bohužiaľ, kvôli znečistenému ovzdušiu jeho fasáda postupom času žltne.

Burj Al Arab, Dubaj

Luxusný päťhviezdičkový mrakodrap už síce nenesie titul najvyššej budovy na svete, za to pohľad naňho stojí stále za všetky peniaze. Základy budovy siahajú ešte 45 metrov do morského dna. O niekoľko metrov je dokonca vyššia od Eiffelovky. Ku stavbe hotelu bolo potrebných 70 000 kubických metrov betónu, 9000 ton ocele a k výzdobe bolo použitých 10 000 metrov štvorcových plátkového zlata.

Sagrada Familia, Barcelona

Fanúšikovia tejto budovy veľmi dobre vedia, že výstavba tejto pamiatky začala v roku 1882 a trvá dodnes. Je ale zaujímavé, že od začiatku stavby až dodnes sa stavia iba z darov a príspevkov. Niekoľko architektov malo počas svojho života  s touto krásou plné ruky práce a ku dnešnému dňu tie žeriavy okolo už tak nejako patria k budove.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov