Foto

10 zvláštnych a extrémne vzácnych telesných defektov, ktoré ste ešte určite nevideli

defektov

videní: 791

Superhrdinovia sa rodia s jedinečnými vlastnosťami, vďaka ktorým vyčnievajú z davu. A hoci je diskutabilné, či nasledujúcich ľudí môžeme nazývať superhrdinami, je isté, že taktiež vyčnievajú z davu. Pozrime sa na 10 vzácnych telesných defektov, s ktorými si sa ešte pravdepodobne nestretol.

Každý rodič na svete si myslí, že to jeho dieťa je výnimočné. O tom určite niet pochýb. No niektorí rodičia majú pravdu viac ako iní. Napríklad rodičia týchto desiatich ľudí, ktorí sa narodili s istými telesnými deformáciami, ktoré ale nemusia nutne znamenať znevýhodnenie. Niektoré z týchto defektov pôsobia priam fascinujúco.

1. Jazva v oku

telesne_defekty_10

Táto fotografia nie je upravená, ale ide o vzácnu “jazvu” na sietnici oka, vďaka ktorej vznikne podobne sfarbená dúhovka. Toto ochorenie ale môže spôsobovať problém so zrakom v zmysle rozmazaného videnia.

2. Jazyk ako z hororu

telesne_defekty_2

Tieto výrastky na jazyku spadajú pod medicínsky jav zvaný plica fimbriata. Tieto výrastky podobné chápadlám sú neškodné, no občas môžu spôsobovať bolestivé problémy, keď uviaznu medzi zubami. Nuž, s takýmto ochorením radšej nevyplazuj jazyk.

3. Ulnar Dimelia

telesne_defekty_3

Toto ochorenie môžeme z anglického výrazu voľne preložiť ako “syndróm zrkadlovej ruky”. Ako vyplýva z názvu a z fotografií vyššie, ide o jav, kedy na ruke chýba palec, no osoba postihnutá týmto syndrómom má zvyčajne 7 až 8 prstov usporiadaných proti sebe.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov