Foto

Ako vyzeral prvý prototyp kávovaru či korčule? To ťa dostane!

prototyp

videní: 970

5. Žehlička

V roku 1924 bola plynová žehlička Coleman predchodcom dnešných moderných elektrických žehličiek. V zadnej časti mala nádrž, v ktorej sa vytvoril oheň. Ten si používateľ musel vypnúť, akonáhle bolo železo dostatočne predhriate.

prototyp

6. Kolieskové korčule

Kolieskové korčule neboli vždy super cool spôsobom dopravy, akým sú dnes – v roku 1910 vo Švédsku napríklad museli nosiť na nohách dva malé bicykle.

prototyp

7. Kávovar

Wigomat bol prvý prototyp elektrického kávovaru na odkvapkávanie na svete. Bol vynájdený v Nemecku v roku 1954. A hoci vyzerá naozaj zvláštne, určite môžeš nájsť pár podobností s dnešnými supermodernými kávovarmi.

prototyp

8. Umývačka riadu

Je to priam neuveriteľné, ale gazdinky prešli z ručného umývania riadu na elektrické už okolo roku 1917. Namiesto toho, aby bol prototyp prvej umývačky pod úrovňou pásu, ako je to zvykom dnes, rané modely umiestňovali pyšne na vrchol kuchynských pultov. Riad však nedokázali usušiť až do roku 1940.

prototyp

9. E-čítačka

Starý otec e-čítačiek je Sony Data Discman, prehrávač médií, ktorý zobrazuje určité knihy nahraté na disku. Disky boli neuveriteľne náročné na používanie, a tak sa od nich rýchlo upustilo. Hneď ako ľudia pochopili, že papierové knihy sú predsa len lepšie.

prototyp

Zdroj: businessinsider | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov