Zaujímavosti

Slávny Siegfried a Roy: Čo sa stalo pred tigrím útokom?

Siegfried

videní: 1.3K

Sú to dravci v zajatí, takže kto vie, čo sa skutočne deje v ich mysli?

Nech už je príčina akákoľvek, v zákulisí tigra postriekali hasiacim prístrojom, ale pomohlo až udieranie do hlavy. Iluzionista bol ešte pri vedomí, keď ho záchranári brali do nemocnice.

Priaznivci nemeckej dvojice sa po nehode začali zhromažďovať pred hotelom The Mirage, kde sa šou s tigrami pripravuje už štrnásť rokov. Dni i noci sa modlili za Hornovo uzdravenie. Druhý z dua, Siegfried Fischbacher, tým bol dojatý. Celý týždeň bol preto na ich webovej stránke jeho odkaz:

„Obe naše rodiny hlboko zasiahlo Royove zranenie. Royov stav je stabilizovaný, ale stále kritický. Štyri desaťročia som mal to šťastie stáť pri tomto výnimočnom mužovi a budem pri ňom stáť aj v týchto časoch, keď treba mať odvahu. Sme vám vďační za vašu podporu, prosím, neprestávajte na Roya myslieť a modliť sa zaňho.“

Aj napriek tomu, že Las Vegas je mesto nezmyselných stávok, Royovi šancu na prežitie nedával nikto. Nasledujúce ráno po prevezení do nemocnice utrpel dosť veľkú mozgovú príhodu a pri operácii mu odstránili štvrtinu lebky, aby ho zbavili opuchu na mozgu.

 

Po tomto všetkom všetkým napadlo, že Roy už bude mať navždy poškodené zmysly a nebude si pamätať základné veci, ako to pri mozgových porážkach býva. V polovici novembra už to bolo oficiálne – jeho kognitívne schopnosti boli neporušené.

Spor a zvesti ale stále nie sú vyjasnené. Iluzionisti chránia zvieratá, ochrancovia iluzionistov. Roy hovorí, že sa mu na pódiu zatočila hlava a mozgovú príhodu dostal priamo v manéži. Keďže padol na zem, Mantacore sa ho snažil odtiahnuť do bezpečia mimo pódia.

Jeden z trénerov ale hovorí, že to, čo Mantacore spravil sa na hrdinstvo nepodobá ani trošku. Tiger bol zmätený a úmyselne zaútočil. Myslí si, že pravdu o útoku nikdy nepriznajú, pretože so svojimi zvieratami majú rodinný vzťah.

Duo Siegfried a Roy sa objavilo na pódiu opäť v roku 2009. Narozdiel od útoku v roku 2003 chceli odísť do dôchodku so cťou a na vysokej úrovni.  Aj keď pár nemohol robiť všetky ilúzie a triky tak, ako boli zvyknutí, predviedli skvelú show a dokonca priniesli na posledný trik aj Mantacore.

 

Zdroj: rd.com | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov