Tipy a triky

Káva alebo čaj? Tvoj nápoj o tebe prezradí toto!

čaj

videní: 693

5. Milovníci čaju lepšie spia

Výsledky prieskumu ukazujú, že tí, ktorí uprednostňujú čaj, sa identifikujú ako dobrí spáči. Milovníci kávy môžu zároveň zažiť určité problémy s týmto aspektom života.

4. Milovníci čaju majú chuť na sladké

Podľa tohto prieskumu mali respondenti, ktorí uprednostňovali čaj, vyššiu pravdepodobnosť pridania cukru, zatiaľ čo kávičkári si nápoj obľúbili bez cukru.

3. Fanúšikovia kávy sú milovníci psov

Na otázku, či ide o mačku alebo psa, si viac milovníkov kávy vybralo psy a tí, ktorí majú radšej čaj, mali radšej mačky.

2. Milovníci čaju bývajú kreatívnejší

Podľa tejto štúdie nám čaj pomáha byť kreatívnejší a uľahčuje nám prichádzať s novými nápadmi. V rovnakej dobe však ďalšie štúdia zistila, že napriek tomu, že káva nemusí mať ažtak pozitívny vplyv na kreativitu, je lepšia pre schopnosť riešiť problémy.

1. Milovníci kávy sú viac vystresovaní, ale menej depresívni

Táto štúdia ukázala, že čím viac práce musia študenti počas semestra urobiť, tým viac kávy skonzumujú. Vzhľadom na to, že kofeín je stimulujúca látka, nie je to náhoda. Pitie kávy má však pozitívnu stránku: zistilo sa, že u tých, ktorí ju pijú často, bola úroveň depresie o 32% nižšia ako u osôb, ktoré ju nepijú.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov