Zaujímavosti

Stále niečo zabúdaš a nevieš prečo? Možno ťa trápi depresia

depresia

videní: 1.1K

Príznaky depresie

Pacienti, ktorí prekonali závažnú depresiu hovoria, že utrpenie pri nej je oveľa horšie ako pri najhorších telesných bolestiach. Depresia sa častejšie vyskytuje u žien ako u mužov. Môže to byť spôsobené rozdielom medzi pohlaviami, hormonálnymi zmenami či dedičnou záťažou. Genetická predispozícia je pravdepodobná pri všetkých formách depresie, ale odlíšiť vplyv rodinného prostredia býva niekedy veľmi ťažké.

 

Depresia môže navyše viesť k strate pamäti, bráni ľuďom sústrediť sa na prácu a brzdí rozhodovacie schopnosti. Väčšinou je ale výpadok pamäte krátkodobý. Najlepším liekom na zbavenie sa takéhoto typu nepríjemností je poradenstvo alebo terapia, v závažnejších prípadoch antidepresíva. Ak sa ti zdá, že sa necítiš šťastný a všetko zabúdaš, používaj pamäťové pomôcky, ako je napríklad budík s oznámením.

Možno si hovoríš, že vaši nerozumejú tomu, ako sa cítiš. Ale je to naozaj tak? Tvoji rodičia pravdepodobne riešili iné situácie, keď boli mladí, ale pocity mohli mať rovnaké ako ty teraz. A práve preto ti budú vedieť pomôcť. Ak máš depresiu už dlhšie obdobie, môže ísť o klinickú depresiu. Preto bude možno dobré, keď vyhľadáš lekársku pomoc.

 

Zdroj: lifealth topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov