Foto

Historické zábery, z ktorých budeš mať zmiešané pocity

historické zábery

videní: 1.5K

Ella Fitzgerald a Marilyn Monroe, 1954

Od smrti Marylininej uplynulo už 60 rokov, no stále existujú ľudia, ktorí o nej hovoria negatívne. Dokážeš si predstaviť, ako jej ľudia závideli, keď bola nažive? Marylin Monroe nebola hlúpa a jej súkromný život bol oveľa skromnejší ako život mnohých celebrít, ktoré žijú dnes.

Marylin nenávidela rasizmus a diskrimináciu voči afroamerickému ľudu. Tento nepríjemný jav bol v 50. rokoch veľmi bežný. Presvedčila majiteľa nočného klubu Mocambo v Los Angeles, aby zamestnal herečku Ellu Fitzgeraldovú s tým, že sa Marylin každoročne ukáže v klube a ona svoj sľub dodržala.

Ella Fitzgeraldová priťahovala veľa pozornosti médií a potom už nemusela spievať v malých jazzových kluboch. Ella povedala: “Dlhujem Marilyn Monroe skutočne veľa … bola to nezvyčajná žena – predbehla svoju dobu. A ona to nevedela.”

Abebe Bikila, atlét z Etiópie, ktorý sa stal šampiónom olympijského maratónu, keď bežal naboso, 1960

Abebe Bikila bol posledným, ktorý bol zaradený do olympijského tímu v Etiópii – nahradil člena tímu, ktorý sa zranil. Abebe nemal v pláne behať bosý. Nakúpil nové bežecké topánky, ale nesadli mu dobre a robili mu otlaky. Nakoniec sa rozhodol, že pobeží naboso. Vyhrá maratón a vytvoril nový olympijský rekord.

Zatknutie Davida Bowieho, 1976

Keby bola medzi väzňami súťaž krásy, David Bowie mal všetky predpoklady na to, aby ju vyhral. Mnoho hudobníkov malo v mladom veku problémy so zákonom, vrátane Bowieho. Bowieho väznenie však bolo pomerne krátke – vo väzbe zostal len niekoľko hodín, ale jeho fotografia sa stala súčasťou histórie.

Zdroj: Brightside | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov