Foto

Historické zábery, z ktorých budeš mať zmiešané pocity

historické zábery

videní: 1.4K

Vďaka umeniu fotografie môžeme vidieť a pamätať si minulosť. Presne vieme, ako vyzerali predkovia z britských kráľovských rodín či ktoré plavky boli považované za neslušné pred storočím. Tu sú historické zábery, ktoré v tebe vyvolajú obdiv aj smútok zároveň. Možno ti povedia príbehy, ktoré si nikdy predtým nepočul…

Ruský cár Nikolaj II., kráľ Eduard VII., cisárovná Alexandra Feodorovová s veľkovojvodou Olgou Nikolaevnou a kráľovnou Viktóriou, 1896

Nie je žiadnym tajomstvom, že väčšina kráľovských rodín v Európe bola prepojená. Na tejto fotografii môžete vidieť nielen členov kráľovských klanov, ale rodinu. Kráľovná Viktória bola babičkou Alexandry Feodorovovej spolu s kráľom Eduardom VII., ktorý bol strýkom Nikolaja II.

Zaujímavé je, že podobnú uniformu, ako má Nikolaj II. mal na sebe aj princ Harry na svojej svadbe. Príbuzní britských kráľovských rodín môžu byť v britskej armáde hlavnými plukovníkmi, a preto mohol Nikolaj II., ktorý bol hlavným plukovníkom kráľovského pluku škótskych drakov, nosiť túto uniformu.

Madame Decourcelle, prvá taxikárka v Paríži, 1909

Madame Decourcelle bola taxikárkou a mala aj licenciu na jazdu na koni. Zrejme musela prekonať veľa prekážok na ceste k jej snu. V súčasnosti nikoho neprekvapuje, že vidí ženu za volantom vozidla Uber, ale vtedy ženy museli doslova bojovať o svoje právo robiť také samozrejmé veci ako je riadenie vozidla.

Ženy v Európe mohli už v roku 1909 jazdiť, zatiaľ čo ženy v iných častiach nášho sveta získali právo riadiť vozidlo až o viac ako 100 rokov neskôr.

 

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov