Zaujímavosti

Prečo by si nemal nechávať v noci otvorené dvere do spálne

dvere

videní: 443

Či už nám to dáva možnosť lepšie počuť naše deti alebo dovnútra priviesť čerstvý vzduch, ukázalo sa, že nechať otvorené dvere do spálne nie je najlepšou voľbou. Existuje niekoľko dôvodov, prečo by mali byť zatvorené dvere v noci dobrým zvykom, najdôležitejšou je skutočnosť, že otvorené dvere môžu ohroziť našu bezpečnosť. Tu sú dôvody, prečo aj ty potrebuješ mať svoju spálňu zatvorenú po celú noc.

Budeš mať väčšiu šancu prežiť požiar

Ak necháš dvere spálne otvorené, keď ideš spať a dôjde k požiaru, mohol by sa to rýchlejšie rozšíriť aj do tejto izby. Zatvorené dvere ti poskytnú viac času na konanie a na záchranu pred ohňom. Udržia teplotu v miestnosti do 38 °C, čo je oveľa príjemnejšie ako 500 °C za dverami. Okrem toho sa toxický dym nebude šíriť tak ľahko do miestnosti.

Blokuje to hluk a poskytne ti to zdravší spánok

Ak žiješ v hlučnom prostredí a máš ľahký spánok, pravdepodobne ťažko zaspávaš. To znamená, že zatvorenie dverí je skvelá voľba, aj keď na to nie si zvyknutý. Navyše tiež tlmia zvuky, ktoré by mohli ísť od spolubývajúcich, ktorí môžu byť nočnými sovami a baviť sa až do rána.

Zvyšuje to tvoje šance na rýchlejšiu reakciu v prípade, že do domu vnikne zlodej

Zatvorené alebo ešte lepšie zamknuté dvere spálne ti môžu dať príležitosť konať, ak budeš počuť, že sa niekto vlámal do tvojho domu alebo sa na to chystá. Tiež ti to umožní zostať v bezpečí pri čakaní na to, kým príde polícia a zachráni ťa.

Podľa Feng Shui, zatvorené dvere udržujú vo vnútri pozitívnu energiu

Jedným z princípov Feng Shui o spálňach je vyhnúť sa spánku s otvorenými dverami. Je to preto, že všetka pozitívna energia v miestnosti môže uniknúť von. To otvára tvoju izbu pre na negatívnu energiu chi. Uzavretie izby tomu zabráni a poskytne ti pocit bezpečia a istoty. Budeš mať aj pokojnejšiu a čistejšiu myseľ, vďaka čomu lepšie zaspíš.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov