TOP 10

10 najbizarnejších mačacích plemien, o ktorých si pravdepodobne nevedel

mačacích plemien

videní: 1.6K

5. Cornish Rex

macacie_plemena_5

 

Cornish Rex má veľké uši, takmer bezsrstý kabát a elegantný výzor. Prvá zmienka o tomto plemene bola objavená v anglickom Cornwalle v roku 1950.

4. Munchkin

macacie_plemena_4

Plemeno munchkin je taký jazvečík medzi mačkami. Na prvý pohľad vyzerá ako každá iná mačka, no má krátke nohy. Celkovo ide o láskyplnú a inteligentnú mačku, ktorá je navyše vysoko prispôsobivá.

 

3. Sphynx

macacie_plemena_3

Sphynx je jedno z najznámejších bizarných mačacíh plemien. Vzniklo náhodne v Kanade koncom 70. rokov a bolo pomenované po starobylej soche v Egypte. Ide o veľmi spoločenské mačky. To je zrejme veľká výhoda, keďže ich jedinečný vzhľad priťahuje veľa ľudskej pozornosti.

2. Devon Rex

mačacích plemien

Plemeno Devon Rex, ktoré pochádza z anglického Devonu, je charakteristické veľkými ušami a zreteľne dlhým krkom. Pôvodne sa predpokladalo, že tieto mačky patria k plemenu Cornish Rex, no až v roku 1979 bolo rozhodnuté, že ide o samostatné plemeno.

 

1. Khao Manee

macacie_plemena_1

Toto biele plemeno pochádza z Thajska a je charakteristické rozdielnou farbou očí: jedno je modré a druhé zelené. Tieto nezvyčajné mačky milujú ľudí a sú oddané svojim majiteľom. Plemeno Khoa Manee je obľúbené v kráľovských rodinách.

Zdroj: List25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov