TOP 10

10 najbizarnejších mačacích plemien, o ktorých si pravdepodobne nevedel

mačacích plemien

videní: 1.5K

Každý vie, že internet miluje mačky. Dôkazom sú milióny rôznych vtipných obrázkov s mačacou tematikou. Preto je logické, že po bizarných psích plemenách sa dnes pozrieme na 10 najbizarnejších mačacích plemien.

Vedel by si vymenovať viac ako 5 mačacích plemien? Obyčajne ľudia poznajú plemená, ako napríklad perzská mačka alebo obyčajná mačka domáca. No na svete je mnoho ďalších plemien, z ktorých mnohé sú pomerne bizarné.

10. Škótska klapouchá mačka

macacie_plemena_10

Škótska klapouchá mačka je jedinečná pre svoje oči podobné tým sovím, takmer neexistujúce uši a huňatú srsť. Sú to obzvlášť odolné mačky a môžu byť veľmi prispôsobivé.

 

9. Donský Sphynx

macacie_plemena_9

Donský Sphynx môže na mnohých ľudí pôsobiť ako naozaj škaredá mačka. Musíme uznať, že vyzerá ako mimozemšťan z inej planéty. Ruské plemeno bolo prvýkrát objavené v roku 1987 Elenou Kovalevou, keď jej synovia našli mačku v taške. Elena si ju vzala domov a zvyšok je už história.

8. Ukrajinský levkoj

macacie_plemena_8

Podobne ako donský Sphync, aj ukrajinský levkoj má veľmi špecifický vzhľad. Jeho ohromné oči a bezsrsté telo môžu pôsobiť odstrašujúco, no toto plemeno zbožňuje ľudí.

 

7. Pixiebob

macacie_plemena_7

Pixiebob môže na prvý pohľad vyzerať ako divoká mačka, no jej povaha je skôr krotká. Okrem zafarbenia kožuchu je tiež špecifická krátkym chvostom. Majitelia tohto plemena tvrdia, že ide skôr o zviera medzi mačkou a psom.

6. Peterbald

macacie_plemena_6

Peterbald je bezsrstá mačka s malou hlavou a obrovskými ušami. Toto ruské plemeno bolo prvýkrát objavené v roku 1988. Niektoré jedince môžu mať aj krátku srsť, no zväčša ide o bezsrsté mačky. Ide o inteligentné plemeno, ktoré má rado ľudskú prítomnosť.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov