Zaujímavosti

Ak robíš toto, si výnimočne inteligentný!

inteligentný

videní: 716

Návyky, ktoré sa považujú za zlé, ako napríklad hryzenie nechtov, sú v skutočnosti znakom toho, že si múdrejší ako väčšina. Samozrejme, že neexistuje iba jeden typ inteligencie, pretože dôležitá je aj sociálna a emočná inteligencia. Zdá sa, že existujú určité črty, ktoré zdieľajú vysokointeligentní ľudia, ktoré ich odlišujú od ostatných, vďaka čomu vždy žiaria. Myslíš si o sebe, že si inteligentný?

Rozprávaš sa sám so sebou

Vedci sa domnievajú, že počúvanie rozprávania samého seba má obrovské výhody. Počuť samého seba hovoriť, má na tvoj mozog iný vplyv ako čítanie alebo premýšľanie. V skutočnosti to znamená, že sme pokorní, emócie zvládame lepšie a že dokážeme zvážiť rozhodnutia a prijať iné perspektívy. To zase naznačuje vyššiu emocionálnu inteligenciu.

Máš dobrú sebakontrolu? Si inteligentný…

Schopnosť odolávať pokušeniam je znakom inteligencie, najmä u dospievajúcich ľudí. Výskum zistil, že ľudia, ktorí sú inteligentnejší ako priemer, majú väčšiu sebakontrolu, najmä pokiaľ ide o stravu. V skutočnosti sa zistilo , že sebakontrola je jedným z najlepších spôsobov zdravého života a čím skôr začneš, tým lepšie.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov