Foto

11 slávnych fotografií, ktoré sú v skutočnosti sfalšované

sfalšované

videní: 924

7. Obrovský žralok belasý

Zdroj: © snopes

Zdroj: © snopes

Fotografie zvierat pravdepodobne nikdy neprestanú fascinovať širokú verejnosť a táto fotka veľkého žraloka belasého, ktorá bola v roku 2016 taktiež označená za “National Geographic Photo of the Year”, nebola výnimkou. Avšak mnohí užíatelia internetu nejako nedokázali fotke uveriť a spochybňovali jej autentickosť. V dôsledku toho nahlas spľasla ďalšia bublina a National Geographic opäť ostala len hanba.

8. Čierna je biela a biela je čierna

Zdroje: © paulie-svk   © hoaxes

Zdroje: © paulie-svk   © hoaxes

Fotografia majestátneho čierneho leva dostala od tisícky lajkov od ľudí po celom svete. Každý, kto ho uvidel, hovoril o jedinečnom zvierati. Ale napriek skutočnosti, že naozaj existujú čierne levy, táto konkrétna fotografia je sfalšovaná. Originál stále vyzerá nádherne. Mimochodom, za fotomanipuláciou stojí Slovák.

9. Trapas…

Príbeh o George W. Bushovi, Jr., ktorý čítal knihu hore nohami, pokúšal nielen internetovú komunitu, ale dostal sa dokonca aj do niektorých masových médií, ktoré využili túto šancu, aby naznačili mentálnu neschopnosť vtedajšieho prezidenta USA. Avšak nakoniec strápnili len seba – v skutočnosti totiž Bush držal knihu správne.

10. Sekundy pred katastrofou

Zdroj: © snopes

Zdroj: © snopes

Táto falošná fotografia sa objavila len niekoľko týždňov po 11. septembri. Napriek zjavným logickým nezrovnalostiam (Ako by turista mohol nepočuť lietadlo, prečo mu o tom fotograf nepovedal, ako prežil fotoaparát?), dodala táto fotografia obraz tragédie. Čoskoro však bol mýtus prezradený a samotný turista bol nájdený.

11. Selfie vo vzduchu

Zdroje: © quora   © an-aviation

Zdroje: © quora   © an-aviation

Fotka odvážneho pilota, ktorý vo vzduchu odfotil selfie z kokpitu lietadla, vytvorila taký rozruch, že sa dokonca objavilo niekoľko napodobiteľov. Hoci sa niektorí z nich takmer okamžite priznali k podvodu, stále získavajú tisíce lajkov od ľudí po celom svete. Napriek tomu je aj skutočná fotografia bez úprav dostatočne úžasná na to, aby si zaslúžila pozornosť verejnosti.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov