Zaujímavosti

Skutočný príbeh: Prvá žena milionárka – Od nuly až na vrchol

milionárka

videní: 2.2K

  • Tridsaťsedemročná Sarah a jej dcéra, ktorá ešte pracovala pre Malone, sa presťahovali do Denveru a Sarah začala premýšľať o svojom vlastnom sortimente kozmetiky pre afroamerické ženy. Po mnohých pokusoch bola úspešná. Sarah teda začala budovať svoje vlastné podnikanie.
  • V roku 1906 sa Sarah vydala za Charlesa J. Walkera a preslávila sa pod jeho menom. C. J. sa stal jej obchodným partnerom: pracoval v reklame a svojej manželke mohol dobre poradiť pri propagácii. Sarah chodila od domu k domu a snažila sa predávať svoje výrobky. Učila tiež ženy, ako sa starať o vlasy a upravovať ich.
  • V tom istom roku sa Sarah rozhodla rozšíriť svoje podnikanie, a tak spolu s manželom cestovala po južných a východných Spojených štátoch. Jej dcéra vyrástla a doštudovala, takže pomáhala matke a bola manažérkou všetkých poštových pobočiek v Denveri.
  • O 2 roky neskôr sa Sarah presťahovala do Pittsburghu. Rodina otvorila salón krásy a vysokú školu, ktorá pripravovala profesionálov, aby vedeli všetko o starostlivosti o vlasy a boli tiež schopní predávať kozmetické výrobky.

 

 

milionárka
  • V roku 1910 sa Walker presťahovala do Indianapolisu, kde otvorila sídlo spoločnosti Madam C. J. Walker Manufacturing Company. Vybudovala továreň s laboratóriom, kaderníckym salónom a školou krásy, kde učila. Do roku 1917 dala madam C. J. prácu a dobrý plat takmer 20 000 ženám. Jej agenti zarábali od 5 do 15 dolárov za deň.
  • Sarah chcela, aby sa afroamerické ženy usilovali o finančnú nezávislosť, a tak vyzvala ženy, aby si založili vlastnú firmu a naučila ich, ako narábať s peniazmi.
  • Čím bola Sarah bohatšia, tým viac času trávila na charite a v politike. Prednášala, bojovala proti sociálnej nespravodlivosti a venovala peniaze do štipendijných fondov. Pred smrťou darovala viac ako 100 000 dolárov detským domovom a rôznym sociálnym zariadeniam. V jej závete sa tiež uvádzalo, že 2/3 z jej budúcich ziskov by sa mali použiť na charitu.
  • Zomrela vo veku 51 rokov. Bola považovaná za najbohatšiu afroameričanku. Keď zomrela, jej majetok sa odhadoval na 500 000 až 1 milión dolárov. Jej nekrológ uviedol, že 2 roky pred smrťou Sarah ešte nebola milionárka, ale dúfala, že sa ňou stane. A nie preto, že potrebovala peniaze pre seba a chcela byť milionárka, ale preto, aby dokázala urobiť viac dobrého.

 

 

Príbeh prvej ženskej milionárky, ktorá sa narodila chudobnej rodine, ale dostala sa do Guinnessovej knihy rekordov o 51 rokov

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov