TOP 10

Generácia Y: 5 stereotypov o mileniáloch

generácia

videní: 995

Ľudia narodení v rokoch 1981 až 1996 sú označovaní ako generácia milénia a často sú stereotypne vnímaní ako ľudia, ktorí sú leniví a bez inšpirácie.

Každá staršia generácia ma tendenciu pozerať sa zhora na nasledujúcu generáciu, ktorá prichádza po nich. V nasledujúcich riadkoch ti ukážeme 5 zaujímavých stereotypov o generácii Y.

 

 

1. Odmietajú sobáš

Väčšina mileniálov sa nehrnie do sobáša takým tempom ako predchádzajúce generácie. Manželstvo bolo kedysi predovšetkým finančnou dohodou dvoch ľudí. Dlhodobí partneri sa však v dnešnej dobe čoraz častejšie rozhodnú žiť pod jednou strechou bez toho, aby svoje životy spojili na neurčito.

V dnešnej dobe je moderné, že ľudia spolu žijú aj bez sobáša. Je to spôsobené aj tým, že nie každý považuje za svoj konečný cieľ manželstvo. K odmietnutiu sobáša prispieva niekoľko faktorov, ako napríklad finančná neistota, túžba po voľnosti alebo sa jednoducho sústredia na svoje vzdelanie a kariérny rast. Niektorí z tejto generácie sa chcú ešte pred sobášom finančne zabezpečiť. Nájdu sa aj takí, ktorí túžia cestovať. Veľký vplyv na tento trend majú aj rozvody v rodine, prípadne u známych.

2. Svojich partnerov hľadajú na rôznych internetových zoznamkách

Jednou z najrozšírenejších charakteristík mileniálov je, že úplne zmenili spôsob, akým sa stretávajú s potenciálnymi partnermi a uprednostňujú používanie sociálnych sietí alebo zoznamiek. Táto generácia môže komunikovať s mnohými ľuďmi z rôznych častí sveta. To dokážu predovšetkým vďaka technológiám s ktorými vyrastali.

Faktom je, že potiahnutie prstom doľava a doprava sa považuje za najobľúbenejší spôsob, ako spoznať nových ľudí. Mileniáli môžu bez problémov používať online zoznamky na nájdenie priateľov a dohodnutí stretnutí. Keďže internet ovplyvnil život každého človeka, generácia Y sa pri hľadaní spriaznených duší začala spoliehať práve na tieto zoznamky.

Faktom však ostáva, že čoraz viac ľudí si vďaka takýmto službám nachádza svojich životných partnerov.

 

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov