Kvízy

Otestuj sa! Toto je minútový IQ test, má len tri otázky

IQ test

videní: 1.7K

V roku 2005 psychológ Shane Frederick vytvoril najkratší IQ test, ktorý vyhodnotí tvoj intelekt v priebehu minúty. Má len tri otázky, ktoré musíš zodpovedať čo najskôr. Odpovede si môžeš dokonca skontrolovať aj ty sám!

 


Pozývame ťa teda spraviť si IQ test, vďaka ktorému si okamžite skontroluješ svoje kognitívne schopnosti. Zapni mozgové závity, zapíš si svoje odpovede a porovnaj ich s tými správnymi. Nech sa páči!

Shane Frederick je profesorom na Yale School of Management. Špecializuje sa na výskum o tom, ako ľudia prijímajú rozhodnutia a vykonávajú voľby. Dokonca pracoval spolu s nositeľom Nobelovej ceny Danielom Kahnemanom. Spolu s jeho tímom Frederick uskutočnil prieskum na 1000 ľuďoch.

Okrem testovania týchto ľudí na ich kognitívne schopnosti sa ich vedci tiež pýtali ešte jednu otázku. Ponúkli im peniaze s tým, že si môžu vybrať, či chcú 3400 dolárov hneď po teste alebo 3800 dolárov o mesiac. Ako sa ukázalo, väčšina ľudí, ktorí odpovedali na IQ test nesprávne, uprednostnili peniaze hneď teraz. Naopak, ľudia s vysokými výsledkami testovania preukázali silnú vôľu, ktorá im pomohla získať vyššiu odmenu o mesiac.

 

 

Tu sú otázky:

1. Tenisová raketa a lopta stoja spolu 1 dolár a 10 centov. Tenisová raketa je o 1 dolár drahšia ako lopta. Koľko stojí lopta?

2. 5 strojov vyrobí 5 výrobkov za 5 minút. Koľko minút bude trvať 100 strojom vytvoriť 100 výrobkov?

3. V rybníku rastú lekná. Rastú pomerne rýchlo, zdvojnásobia plochu, na ktorej rastú každý deň. Bude im trvať 48 dní, kým úplne pokryjú rybník. Koľko dní potrebujú lekná na pokrytie polovice rybníka?

 

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov